Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Január 30. 13:00, vasárnap | PR
Forrás: Speedfit Fitnesz Stúdió

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! A lusta diétázók nagy kedvence: rostdiéta

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! A lusta diétázók nagy kedvence: rostdiéta

A rostdiétával könnyen és gyorsan fogyhatsz, miközben normalizálod emésztésed, és a méregtelenítésről is gondoskodsz. A rostok fontos szerepet játszanak az emésztőrendszer egészséges folyamatainak biztosításában. A bélrendszerben meg

Rostokkal az egészséges emésztésért:

A legsúlyosabb ilyen jellegű problémák közé tartozik a bélfal kiöblösödése - a divertikulózis -, mely a székrekedés következménye, továbbá a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, a vérzsírszint emelkedése, illetve további anyagcsere-betegségek, többek között az elhízás.

A rostokban gazdag diéta azonban képes megelőzni, illetve enyhíteni előbbiek tüneteit, sőt, a bélrendszeri daganatos megbetegedéseknek is elejét veheted segítségével.

Fontos, hogy sok rostban gazdag gyümölcsöt, zöldséget és gabonát fogyassz, ha azonban úgy érzed, sürgős segítségre van szükséged, egy intenzív rostkúrát is beiktathatsz mindennapjaidba, mellyel normalizálhatod emésztésed működését, mindemellett pedig a felgyülemlett salakanyagokat is kisöpörheted bélrendszeredből.

A rostdiéta nagy előnyének számít továbbá az is, hogy követése nem bonyolult, és speciális élelmiszerek beszerzését épp úgy nem igényli, mint ahogy diétás fogásokat sem kell főznöd. Ellenben egy héten át annyi nyers, friss zöldséggel kell kiegészítened étrendedet, amennyivel csak tudod.

Diéta nyers ételekkel:

A nyers ételek az elsődlegesen hozzáférhető biológiai táplálékforrást jelentik. A nyers állapotban maradó ételben - elsősorban zöldségekben, gyümölcsökben - nemcsak, hogy rengeteg rost található, de épen megmaradnak bennük az egészségmegőrzésben szerepet játszó enzimek, ezek fogyasztásával pedig látványos élettani változásokat érhetsz el.

Ezek közé tartozik, hogy megnő az energiaszinted, helyreáll érzelmi egyensúlyod, késlelteted az öregedési folyamatot, normalizálod a testsúlyodat, serkented az emésztést, méregteleníted szervezetedet, erősíted az immunrendszeredet, valamint csökkented szervezeted triglicerid- és koleszterinszintjét. A zöldségeket és gyümölcsöket feldolgozatlanul fogyaszd, ellenben a különböző gabonákat, olajos magvakat, magokat és hüvelyeseket fogyasztás előtt be kell áztatnod, hogy aktivizáld az alvó enzimeket, egyúttal megemésztésüket is megkönnyítsd.

A nyers ételek könnyen emészthetőek, így a diéta tisztítja az emésztőrendszert. A nagyobb mennyiségű gyümölcs és zöldség rost-, víz-, vitamin- és ásványianyag-tartalmánál fogva segíti az egészség megőrzését, ráadásul mindezt kevés kalória- és zsírtartalom mellett teszi. A nyers koszt mellett mindemellett nehéz túlságosan sokat enni, mert anélkül okoz teltségérzetet, hogy túl nagy mennyiségben juttatnál kalóriát a szervezetbe.

Ha kíváncsi vagy további egészséges életmóddal, táplálkozással és edzéssel kapcsolatos cikkünkre, látogass el honlapunkra a www.speed-fit.hu-ra és regisztrálj egy ajándék napijegyre!

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
+36-96-528-448

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből