VĂĄroslista
2024. ĂĄprilis 25, csĂŒtörtök - MĂĄrk

HĂ­rek

2010. MĂĄrcius 28. 15:45, vasĂĄrnap | Helyi
ForrĂĄs: Speedfit Fitness Studio

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! Edzés és Táplálkozás-Tápanyagok Szénhidrátok

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! Edzés és Táplálkozás-Tápanyagok Szénhidrátok

Mik a szénhidrátok? Hogyan lesz energia belőlük? Melyek az egyszerű szénhidrátok? Miért fontos rostokat enni? Melyek a szénhidrát tartalmú ételek? A gyümölcsök és zölds&#

Energiaszolgáltatás: A szénhidrát a legfontosabb energiaforrás, minden sejtünk tudja hasznosítani, belőlük nyerhető a leggyorsabban a legtöbb energia.
Származás: Szervezetünk nem képes a szénhidrátokat előállítani, a táplálékkal jutunk hozzájuk.
Szerepe: A szénhidrát Energiát szolgáltat az agynak, az idegrendszernek, az izmoknak. Segíti a zsírégetést.

Fajták

Egyszerű szénhidrátok: a leggyorsabban glükózzá alakuló cukrok. Hirtelen energialöketet adnak, amit energiaesés követ. Ennek az a magyarázata, hogy a vérben a szénhidrát emésztése által hirtelen megnövekszik a vércukor mennyisége. Ennek eltávolítására a hasnyálmirigy rengeteg inzulint termel, amit a vérbe juttat. A többlet inzulin segítségével az energialöketet okozó vércukor a sejtekbe kerül a vérből, tehát leesik a vércukor szintje - ekkor következik be az energiaesés.

Összetett szénhidrátok: lassabban bomlanak le glükózzá, mint az egyszerű szénhidrátok, ezért egyenletes és hosszan tartó energiát biztosítanak.

Feldolgozás: Emésztésük a szájüregben kezdődik, a nyál által. A szénhidrátok glükózzá, azaz vércukorrá alakulnak. Oxigén jelenlétében és oxigén jelenléte nélkül is képesek lebomlani. A glükóz vagy azonnal energiává válik és elég, vagy elraktározódik.

Raktározás: A szénhidrátok glikogénként raktározódnak el, korlátozott mennyiségben a májban (100 g) és az izmokban (300-350 g). Zsírként korlátlan mennyiségben képesek lerakódni, mert a glikogénként el nem raktározható glükóz zsírrá alakul, és további növeli a zsírszöveteket.

Ha kíváncsi vagy a cikk folytatására, akkor látogass el honlapunkra a www.speed-fit.hu -ra és regisztrálj az ajándék napijegyre!

SPEEDFIT Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr - Dunacenter
06/96 528-448


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csĂŒtörtök | Helyi

Egy lĂ©pĂ©sre a bajnoki döntƑtƑl a Serco Uni-GyƑr

GyƑzelemmel kezdte az elƑdöntƑt a Serco-Uni GyƑr a nƑi kosĂĄrlabda bajnoksĂĄgban. CziczĂĄs LĂĄszlĂł csapatĂĄtĂłl Ă­gy mĂĄr csak egy lĂ©pĂ©sre a bajnoki döntƑ.

2024. Április 25. 08:13, csĂŒtörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felĂŒl teljesĂ­t a gazdasĂĄg tĂ©rsĂ©gĂŒnkben

Átlagon felĂŒl teljesĂ­t a nemzeti össztermĂ©k elƑállĂ­tĂĄsĂĄban GyƑr-Moson-Sopron vĂĄrmegye – errƑl a terĂŒletfejlesztĂ©si miniszter beszĂ©lt GyƑrben.

2024. Április 25. 07:15, csĂŒtörtök | Helyi

BrutĂĄlis mennyisĂ©gƱ fegyverre bukkantak a rendƑrök

Egy kisebb hĂĄborĂșt is meg lehetett volna vĂ­vni azzal a fegyverarzenĂĄllal, amelyet kĂ©t rajkai ingatlanban talĂĄltak a nyomozĂłk.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – MĂĄr meg is javĂ­tottĂĄk a JerevĂĄni Ăști bokatörƑ csomagautomatĂĄt

Közel egymĂ©teresre bƑvĂŒlt az automata elƑtti terĂŒlet, nem kell tartani balesettƑl.