Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2011. Január 07. 09:23, péntek | PR
Forrás: Speedfit Fitnesz Stúdió

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! Egészséges táplálkozás télen is

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! Egészséges táplálkozás télen is

Télen, a hideg miatt, sokkal gyakoribbak a megfázásos betegségek, mint a meleg hónapokban. A depresszió kialakulásának esélye is jóval nagyobb ebben az időszakban, aminek leginkább a kevés ideig tartó nappali fény a magyarázata. A sötétb

Ennek tünetei a megnövekedett étvágy, főleg a szénhidrátok felé, a fáradékonyság, a lustaság, és az álmosság. Ilyenkor kevesebbet vagyunk a szabadban, és kevesebbet mozgunk. Kevesebb friss gyümölcshöz és zöldséghez is jutunk, mivel télen nálunk nem teremnek, így drágábbak és sokan nem vásárolják meg.

Mit tehetünk tehát, hogy télen is egészségesek maradjunk?

Elsősorban a táplálkozásra kell odafigyeljünk.Ne sajnáljuk a pénzt a citrusfélékre, fogyasszunk minden nap, ha csak tehetjük. A hagymát, fokhagymát könnyű tárolni, és jótékony hatással vannak az egészségre. A befőtt, kompót, habár nem olyan, mint a friss gyümölcs, de mivel télen ezekhez könnyebb hozzájutni, fogyasszuk előszeretettel.
A táplálkozás mellett, a mozgásnak van a legfontosabb szerepe a téli egészség megőrzésében. Amennyiben csak tehetjük, használjuk ki a nappali órákat sétára, szaladásra, biciklizésre. Fontos, hogy rendszeresen töltsünk némi időt a szabadban, már csak a depresszió elkerülése érdekében is.
Öltözzünk jól fel mindig, a megfázás okozta betegségeknek hosszú távon súlyosabb következményei is lehetnek.
Nem kell a telet passzívan tölteni, hisz nem vagyunk medvék, hogy végig aludjuk. Próbáljuk ki a téli sportok egyikét, lehet, hogy megkedveljük, és így aktívan tölthetjük a hideg hónapokat is.

Forrás: http://fitt-es-egeszseges.com/cikkek/egeszseges-taplalkozas-telen

Ha kíváncsi vagy további egészséges életmóddal, táplélkozással és edzéssel kapcsolatos cikkünkre, látogass el honlapunkra a www.speed-fit.hu-ra és regisztrálj egy ajándék napijegyre!

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
+36-96-528-448

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 28. 16:30, kedd | PR

Az interneten előny jelent linkeskedni

Bizonyára mindannyian egyetérthetünk abban, hogy az internet kavalkádjában nem könnyű kitűnni. Akkora a zaj, hogy csak a legjobbak válnak láthatóvá.

2022. Június 23. 09:48, csütörtök | PR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lezajlott a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciája Gyulán (2022. június 10-11.)

2022. Június 22. 18:00, szerda | PR

A kávéfőzés fenntartható körülményekkel is megoldható?

A fekete kortyolgatása mellett viszonylag kevesen tanakodnak azon, hogy vajon mindennek az élvezetnek mi az ára? Mibe kerül a kávészemek összegyűjtése, a gazdák kifizetése, vagy az import?

2022. Június 21. 12:00, kedd | PR

Tisztaság természetesen – hogyan és miért?

A különféle tisztálkodási szerek már nagyon régóta az emberi civilizáció elengedhetetlen eszközeinek számítanak. Például a szappant és a különféle fürdősókat már az ókorban is előszeretettel használták.