Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 05. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: Speedfit Fitness Studio

SPEEDFIT Fitnesz Mindenkinek! Gondolatok az edzés utáni táplálkozásról

SPEEDFIT  Fitnesz Mindenkinek! Gondolatok az edzés utáni táplálkozásról

Korunk testépítő és fitnesz irányzatai eléggé táplálkozásorientáltak. Ez nem csoda, hiszen az edzésmódszerek , elméletek fejlődése korántsem olyan gyors ütemű,

Feltehetjük a kérdést: Miért van az, hogy az edzőtermeket látogatók egy része sokkal jobban fejlődik társainál, zsírmentesebb izmokat épít, nagyobb mértékben csökkenti a testzsírszázalékát, kondicionális képességei gyorsabban javulnak? Ha elhagyjuk a genetikai adottságokat,az anabolikus szteroidokat (mint az előzőeket lényegesen befolyásoló körülményeket), azonnal képbe jön az edzés utáni regeneráció. Ennek egyik legfontosabb tényezője a tréning utáni táplálkozás.Kemény edzésmunka hatására az emberi szervezetben megnyílik az úgynevezett anabolikus ablak".Ez az edzés utáni kb.30-60 perces időszak,amikor is a test készen áll arra, hogy az egyes tápanyagokat sokkal gyorsabban és teljeskörűbben építő, anabolikus folyamatokra használja fel. Kiemelt fontosságú tehát ebben a szakaszban az, hogy gyorsan felszívódó, jó minőségű táplálékot fogyasszunk. Ezek megválasztása egyéni céljainktól függ ( nem mindegy például, hogy valaki szálkásít vagy éppen izomtömeg növelést végez ).Milyen élelmiszerek jöhetnek szóba?

1. A táplálékkiegészítőket használóknak könnyebb a helyzetük, hiszen a piacon ma már sok , kifejezetten ilyen jellegű terméket ismerünk. A teljesség igénye nélkül ide tartoznak az aminósavak, kreatinkészítmények, egyszerű szénhidráttartalmú italok vitaminokkal és ásványi anyagokkal stb.Kiemelem: ezek használatát , főleg a pontos adagokat az edzővel beszéljük meg!

2. A hagyományos ételeket, italokat fogyasztóknak hasznos lehet a gyümölcs (banán, alma, narancs), szőlőcukor, méz némi fehérjeforrással kiegészítve (zsírmentes tej, túró, tojásfehérje). Ez a felsorolás is csak orientáló jellegű, hiszen a pontos szénhidrát-és fehérjebevitel mértékét a személyi edző egyéni céljainknak megfelelően fogja meghatározni.
Nem kevés időt, pénzt és energiát áldozunk edzéseinkre. Figyeljünk egy kicsit az edzés után elfogyasztott élelmiszereinkre, és minőségibb eredményeket tudhatunk majd magunkénak!


Bővebb infó:

Bögi Viktor
személyi edző

SPEEDFIT Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr - Dunacenter
06/96 528-448

http://www.speed-fit.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.