Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Szeptember 12. 16:44, hétfő | Életmód
Forrás: V-azenpenzem.hu

Spórolási tippek

Spórolási tippek

Vegyük kezünkbe pénzügyeinket! Több kiadásunk kevesebből is megúszható.

BANKSZÁMLÁK

Nézzünk körbe, hogy megfelelő bankszámlával rendelkezünk-e! Lehet, hogy bankot kellene váltanunk vagy bankon belül számlát. Ezzel akár havi több ezer forint is megspórolható. Érdemes megnézni a bankszámla kalkulátorunkat. A bankszámla használatának szokásai alapján négy típusba osztottuk az embereket, így mindenki könnyen kiválaszthatja, hogy melyik típusba tartozik. Ide kattintva kalkulálhatja melyik bank melyik számlája a legmegfelelőbb.

BANKOLÁSI SZOKÁSOK

Érdemes a pénzügyek kezelésének a szokásait is átgondolni. A bankfiókban adott megbízás mindig drágább, mint a telefonos vagy internetes ügyintézés. Sok banknál havi fix díj mellett akár ingyenesen is utalhatunk.
Legyük tisztában vele, mennyibe kerül, ha bankkártyánkkal pénzt veszünk fel. A kártyával való fizetés ingyenes. Ez alól kivétel, ha a postán fizetünk a kártyával, az ugyanis egy igen drága típusú készpénzfelvétnek számíthat.

TIPP:

Ha sárga csekket fizetünk be a postán, annak is ára van. Ennek díját beépítik a számlába, ráadásul pénzbe kerül annak a készpénznek a felvétele is, amivel a csekket fizetjük. És a akkor a postára menés, sorbanállás nyűgjéről nem is szóltunk! Ez azon ritka esetek egyike, amikor a kényelmesebb módszerek egyben olcsóbbak is! A legolcsóbb persze az, ha csoportos beszedési megbízást adunk a banknak egy-egy szolgáltató esetében. Csakhogy ismerve a hazai szolgáltatókat, nem ritka a téves számlázás. Ezért inkább azt ajánljuk, hogy internetbankon keresztül egyenlítsük ki a számlát, így lehetőségünk van ellenőrzésére fizetés előtt. Az átutalásnak pedig ez a legolcsóbb módja.

HITELEK

Ha hitelre van szükségünk, akkor az adott célnak leginkább megfelelőt kell megtalálni. Minden termékre, így a pénzügyi szolgáltatásokra is igaz: legalább 4-5 ajánlatot nézzünk meg, mielőtt döntünk!

BIZTOSÍTÁS

Minden évben ellenőrizzük az évforduló előtt a biztosításainkat. Ne csak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás esetében váltsunk, hanem más biztosításnál is versenyeztessük meg a szolgáltatókat! Lakás-, kötelező vagy casco biztosítás váltásakor éves szinten tízezreket spórolhatunk. Az évekig, esetleg évtizedig egy-egy biztosítónál „felejtett” szerződésünk nagyon sokba kerülhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat: