Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Szeptember 29. 22:38, szombat | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Sportnap a barátság parkban

Sportnap a barátság parkban

Alaposan megdoloztathattuk izmainkat a rengeteg mozgásforma közül válogatva itt Győrben a Barátág parkban.

Az őszi sportap remek alkalom arra, hogy a sportban is naprakészek legyünk, megismerkedjünk újabb trendekkel, mozgásformákkal, és ki is próbálhassuk azokat. Mindenki megtalálhatja a számára legkedveltebb sportot. A kicsik számára is nagy lehetőség ez a nap, hogy eldöntsék milyen sportot szeretnénk űzni, a csapatjátékokúgy mint pl.: a kosárlabda- ás focimeccsek mellett, megcsodálhatták a nézők a kicsik karatebemutatóját és egy tornászcsapat rövid de igen látványos előadását is. A pályákon egész nap aerobik oktatók instrukcióit követték a mozogni vágyók, a különböző mozgásformákat kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgattak. Volt többek között: alakformáló-, kick- box-, capoeira és step aerobic, gymstick,body art, jóga és zumba. Az egészségügyi sátrakban egész nap állapotfelméréseket végeztek, ahol mint kideült, letöbbünknek sokkal több mozgásra lenne szüksége a mindennapokban.


A sport népszerűsítésére tavasszal és ősszel is rendeznek sportnapot, ami egyre nagyobb sikert arat minden évben. Ez nagy öröm, mivel az lenne a fő célja a rendezvénynek, hogy egyre több embert indítson el az egészséges életmód útján. A heti háromszori mozgás nemcsak testi egészségünk megőrzéséhez szükséges, de napjaink legnagyobb társadalmi betegsége a stressz és depresszió megelőzésére illetve kezelésére is javallott, mivel a mozgás köztudottan boldogsághormont termel. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek is jobb ha a sportban vezetik le a feszültséget, ahelyett hogy órkat és napokat ülnek egy agresszív számítógépes játék előtt.


Mozgásra fel emberek!

Fotó: Nagy Péter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?