Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. Szeptember 29. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: Kék-Ezüst Kommunikáció

Startol a környezetvédelmi és egészségmegőrző gyermekalakulat

Startol a környezetvédelmi és egészségmegőrző gyermekalakulat

A Mosolygóvíz Gyermekprogram – a sikeres tavaszi rajzverseny után – most új küldetésbe kezd. A 6-14 év közötti gyerekek és szüleik segítségével dolgozik azon, hogy a környezetvédelem és az egészséges életmód ne száraz és unalmas

„A gyerekek a Mosolygóvíz-Playmobil alakulathoz csatlakozva, a családjukkal együtt, közös ötletekkel, kreativitással, Playmobil figurákkal összeállíthatnak egy kompozíciót, melynek témája az egészséges életmód vagy a környezetvédelem. Bármilyen technikával dolgozhatnak, a lényeg, hogy a családok egy képzeletbeli mesevilágba csöppenve együtt alkossanak egy nemes célért, valamint a gyerekek megtanítsák szüleiket újra játszani, és pár órára a felnőttek is gondtalan gyerekekké válhassanak. A művekről fotót kell készíteni, és e-mailben kell eljuttatni. A pályamunkákat szakértők zsűrizik, és igen értékes ajándékot kapnak majd a nyertesek” – mondja Kornis Anita, a Mosolygóvíz Gyermekprogram vezetője.

Ezáltal a Mosolygóvíz Gyermekprogram új küldetésében ismét felhívják a gyermekek – és velük együtt a szüleik – figyelmét az egészség-és környezettudatos gondolkodásra. Ez rendkívül fontos, mert számos forrásból érkeznek az információk, hogy az emberek egészségtelenül élnek, és nagymértékben szennyezik a környezetet. Azonban ha már gyermekkorban arra nevelik a kicsiket, hogy az egészség és a Föld hatalmas kincs, akkor felnőttként is sokat tehetnek majd érte.

Pályázati feltételek:
A gyermekek és szüleik már a közös alkotás elkészítése előtt is együttműködnek az egészségük és a környezetvédelem érdekében. Hiszen úgy lehet a Mosolygóvíz-Playmobil alakulathoz csatlakozni, hogy a szülők Laica vízszűrő kancsót vagy szűrőbetétet vásárolnak, amihez ajándékként Playmobil babát kapnak. A 6 féle Playmobil baba a Mosolygóvíz elit alakulata, mindnyájan egy-egy nemes, egészség-és környezetvédelmi célért harcolnak. A pályamunkákban e babáknak – legalább négynek – kell szerepelniük úgy, hogy az alkotás a családról, az egészséges életmódról vagy a környezetvédelemről szóljon. Nevezhetnek a 6-14 év közötti gyermekek; 2010. október 1. és november 30. között.

További információ: www.mosolygoviz.hu/playmobil

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el