Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Június 15. 05:15, péntek | Bulvár
Forrás: blikk.hu

Steve Jobs droggal próbált gyógyulni

Steve Jobs droggal próbált gyógyulni

Kockacukorra csöpögtetve adagolta magának az LSD-t, hogy megszabaduljon depressziójától – állítják az amerikai hadügyminisztérium most közzé tett titkos aktájában Steve Jobsról.

Az Apple néhai vezéréről – mint most kiderült – nemcsak az FBI vezetett titkos dokumentációt, hanem államérdekből a Pentagon is.

Ezekből a jelentésekből most az is kirajzolódik, hogy Jobs a depressziójától akart megszabadulni a drogokkal, de állítólag a munkájához új ötleteit is hallucinációiból merítette.

Jobs bevallottan csak a 70-es évek elején, még az Apple megalapítása előtt élt a marihuánán kívül kemény drogokkal. Ebben az időszakban magánéleti és üzleti gondok miatt mély depresszióba süllyedt, és csak a hallucinogéneket tartalmazó erős drogok tudták kizökkenteni rossz állapotaiból. A 2011 októberében hasnyálmirigyrákban elhunyt Apple-vezér élete vége felé is élt ezekkel a szerekkel, de ebben az időszakban már leginkább azért, hogy irtózatos fájdalmait csillapítsa. Munkatársai nem véletlenül éltek félelemben, hullámzó hangulatait senki nem tudta kiszámítani.

– Csak akkor használtam az LSD-t, ha senki nem volt otthon – vallotta a védelmi minisztérium tisztjeinek Jobbs. – Volt otthon mindig zselés cukorkám, de ha elfogyott, a kávéhoz használt kockacukor is megtette.

A Pentagonnak azért kellett kihallgatnia, mert a hivatal elhárító tisztjei az ő Pixar képernyős komputereivel derítették fel a kémrepülőgépeket, műholdakat, és féltek, hogy valahol hibát követ el a drogos főnök. De a terrorelhárításnak is sok dolga volt vele, miután kiderült, lányát, Lisát el akarják rabolni. Azt kellett kideríteniük, hogy valóban pénzt akarnak-e érte, mint ahogy azt Jobs állítja, vagy titkos hadidokumentumok megszerzéséhez akarják felhasználni a gyerekét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.