Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Március 31. 07:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Stohl fellebbez, ha letöltendőre ítélik

Stohl fellebbez, ha letöltendőre ítélik

Csütörtökön folytatódik a súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolt Stohl András pere, akár ítélet is születhet.

Az első fokon eljáró Budakörnyéki Bíróságon, tavaly december 14-én indult per második tárgyalási napjára kerül sor csütörtökön. Az ismert színészt azzal vádolják, hogy 2010. május 8-án hajnalban közepesen ittas állapotban - amit még fokozott a kokainfogyasztás is - a sebességhatárt jelentősen túllépve, súlyos közúti balesetet okozott, Fót közelében. A balesetben két másik autót tört össze, az egyik autóban utazó férfinak nyílt combcsonttörése, lányának mellkasi zúzódása, a másik autóban utazóknak agyrázkódásuk lett. Stohl nem győződött meg arról, hogy volt-e sérült a balesetben, és még a rendőrök megérkezése előtt elhagyta a helyszínt az érte siető élettársával.

A televíziós műsorvezető az első tárgyalási napon bűnösnek mondta magát, és látványosan bocsánatot kért minden egyes beidézett tanútól, így a sértettektől is. Az ügyészség a kábítószerrel való visszaéléssel kapcsolatos eljárást azért függesztette fel, mert Stohl András vállalta az eltérítést, azaz a drogelvonót. Míg Stohl decemberben még úgy nyilatkozott, hogy nem fél a börtöntől, mert sokkal nyugodtabb lenne a lelke, ha keményen megbüntetnék azért, amit elkövetett, addig a közelmúltban már azt mondta fellebbeznek, ha letöltendő szabadságvesztésre ítélik.

A csütörtöki tárgyaláson a vád- és a védőbeszédek hangoznak el, és délután akár ítéletet is hozhat a büntetőtanács. Ha bűnösnek mondják ki a színészt, akár 3 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, amennyiben azonban az orvosszakértő azt állapítja meg, hogy maradandó károsodást okozott Stohl, akkor 5 évre is emelkedhet a bíróság által kiszabható büntetés. (rá)

HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.