Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Október 29. 07:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Stosur kikapott, de készülhet az elődöntőre

Stosur kikapott, de készülhet az elődöntőre

Jelena Gyementyjeva 4:6, 6:4, 7:6-ra legyőzte a női teniszezők Dohában zajló világbajnokságán Samantha Stosurt, aki azonban a megnyert első szettnek köszönhetően már biztos, hogy az elődöntőben folytathatja.

A két játékos legutóbb az idei US Openen csapott össze, akkor a nyolcaddöntőben Stosur nyert három játszmában. Az ausztrál önbizalomtól duzzadva várhatta mostani meccsüket, hiszen a vb-n Schiavonét, majd Wozniackit is két játszmában intézte el.

Az első szett kiegyenlített játékot hozott, a két fél szervája közötti hatalmas különbség azonban végül Stosur javára billentette a mérleg nyelvét. Ezzel az ausztrál elfoglalta helyét a legjobb négy között, így nyugodtan játszhatott a továbbiakban – nem mintha addig szétfeszítette volna az ideg.

A második játszmában már korántsem volt olyan magabiztos az adogatásainál, ezt pedig a remekük fogadó Gyementyjeva kihasználta, és 6:4-gyel egyenlített.

A döntő felvonásban sem tudtak egymástól elhúzni, az orosz szívósan „tapadt" Stosurra, így rövidítés döntötte el a találkozót. Méghozzá Gyementyjeva javára, aki 6:2-re ellépett, és bár az első mérkőzéslabdáit még nem tudta kihasználni, végül csak pontot tett a meccs végére, így továbbra is minden reménye megvan a továbbjutásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.