Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Február 14. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Stroke-ot okozhat az időjárás változás

Stroke-ot okozhat az időjárás változás

A jelentős időjárás-változás számos egészségügyi kockázattal jár, egy új kutatás szerint még inkább oda kell figyelnie ilyen esetben azoknak, akik a stroke megemelkedett kockázatának vannak kitéve - figyelmeztet a Fox News cikke.

Ennek oka, hogy a hőmérséklet emelkedésével vagy akkor, amikor nagy ingadozás következik be az időjárásban, még inkább megemelkedik a stroke kialakulásának kockázata.

A tanulmány keretében a napi hőmérséklet-ingadozásokat, valamint 157 ezer, korábban stroke-on átesett személy adatait elemezték 2009-2010 között. Azt találták, hogy minden egyes 2,8 Celsius foknyi hőmérséklet emelkedés 2,3 százalékkal növelte a stroke-kal kórházba kerültek arányát és közülük is 4,1 százalékkal többen vesztették életüket, mint máskor.

Mindennek oka, hogy a hőmérséklet-emelkedés miatt megemelkedik a vérnyomás, ami ismert stroke-kockázati tényező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.