Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Június 27. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Suárez egyedül eldöntötte

Suárez egyedül eldöntötte

Uruguaynak összejött az, ami 1970 óta egyszer sem a labdarúgó-világbajnokságokon: bejutott a negyeddöntőbe. A dél-amerikai együttes a két gólt szerzett Suárez révén 2-1-re legyőzte Dél-Koreát a dél-afrikai torna első nyolcaddöntőjé

A dél-afrikai világbajnokság első nyolcaddöntőjében az A csoport győztese, Uruguay, valamint a B jelű kvartett másodikja, Dél-Korea csapott össze Port Elizabethben. A két gárda elszántan készült a mérkőzésre, a dél-amerikaiak elsősorban még hibátlan védelmükben és egyre jobb formába kerülő támadósorukban, a dél-koreaiak lehetetlent nem ismerő küzdőképességükben bízhattak elsősorban.

 

Az ázsiai együttes már az 5. percben közel került a vezetés megszerzéséhez, ám a Nigéria ellen ugyanerről a helyről pontosan célzó Pak Csu Jung ezúttal csak a kapufát találta el szabadrúgásból. Uruguay viszont szinte a következő ellentámadásból be is vette Dzsung Szung Rjong kapuját: Forlán cselezgetett a bal szélen, majd beadásnak beillő lövése elszállt az elmélázó dél-koreai védők mögött, pontosan Suárezhez, aki éles szögből, állítgatás nélkül a jobb felső sarokba lőtt (1-0).

 

A Huh Dzsung Mu vezette Dél-Korea azonban nem adta fel, folyamatos támadásaival jócskán próbára tette az uruguayi védelmet, amely azonban továbbra is kiválóan működött. Főleg Lugano játszott feltűnően higgadtan és szemre is tetszetősen, s úgy tűnt, a három támadó, Cavani, Forlán és Suárez is nagy kedvvel futballozott, jól tudták megtartani elől a labdát. Ehhez persze kellett a nagyszerű szűrő, Arevalo játéka is, aki sokat tett hozzá csapata stabilitásához. Az ázsiaiak elsősorban a széleken próbáltak támadásokat vezetni, észrevették ugyanis, hogy sem M. Pereira, sem pedig Fucile nem játszik csúcsformában, így itt még lehet keresnivalójuk.

 

Tabárez is észlelte csapat hiányosságait, s Fucilét Victorinóra váltotta a szünetben. A dél-koreai csapatnak nem volt más választása a második játékrészben, mint eszeveszettül támadni. Ebben nem is maradt adósa ellenfelének az ázsiai együttes, egymás után vezette a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat, egyértelműen átvette a játék irányítását, s valósággal odaszögezte kapuja elé Uruguayt. Az 51. percben Pak Csu Jung még fölé fejelt, hét perccel később pedig Pak Dszi Szung bólintását hárította Muslera, a 68. percben viszont már tehetetlen volt a Lazio kapusa is, amikor Li Csung Jong a védők hibáját kihasználva a kapu közepébe stukkolt (1-1).

 

Uruguaynak innentől kezdve fel kellett adnia az addig jól működő bunkerfocit, s ki kellett jönni a szorításból, ha még a rendes játékidőben el akarta dönteni az összecsapást. Ez sikerült is a dél-amerikai csapatnak, amely Suárez révén a hajrában többször is veszélyeztetett. A 80. percben pedig megszerezte a győztes gólt: az Ajax gólzsákja egy szöglet utáni kavarodás végén 15 méterről tekert a bal felsőbe (2-1). Dél-Korea erre már nem tudott válaszolni, bár a 87. percben Li Dong Guk már Muslerán is túl lőtte a labdát, de a gólvonal elől Lugano higgadtan kirúgta a labdát. Uruguay ezzel 1970 után ismét bejutott a legjobb 8 közé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.