Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2019. November 13. 16:39, szerda | Külföld

Súlyos buszbaleset a Felvidéken, több mint 10 fiatal meghalt

Súlyos buszbaleset a Felvidéken, több mint 10 fiatal meghalt

Több mint 10 fiatal életét vesztette egy balesetben Szlovákiában, a nyitrai járásban szerdán délután.

Tűzoltósági információk szerint a balesetnek 12 halálos áldozata van, további 15-en pedig megsérültek. Információk szerint a Nyitráról Zsérére (Žirany) tartó menetrend szerinti busszal történt a baleset, egy szemtanú szerint a busz Nyitráról Gímesre tartott, majd onnan tovább Aranyosmarótra.

A halottak és sérültek száma várhatóan még növekedni fog, mivel többen beszorultak a járműbe.

Megközelítőleg 30 tűzoltó végzi a műszaki mentést, a helyszínre két mentőhelikoptert riasztottak. A helyszínelés idejére az érintett szakaszt lezárták.

A mentést nehezíti a rossz időjárás, ezért a mentőszolgálatok sátrat állítottak fel a sérültek ellátására – írta be a Paraméter.

A baleset helyszínére ment Denisa Saková belügy-, Andrea Kalavská egészségügyi, Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter, Pavol Nereča országos tűzoltókapitány és Miroslav Michalčík nyitrai kerületi tűzoltókapitány is. Egy nappal korábban hazatér ciprusi szolgálati útjáról a baleset miatt Peter Pellegrini miniszterelnök is. Azt üzente, ő adta utasítába, hogy a mentést a belügy- és az egészségügyi miniszter koordinálja. Kifejezte őszinte részvétét az elhunytak hozzátartozóinak.

Forrás: Parameter/Tvnoviny.sk/Denník N/TASR

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 08:00, vasárnap | Külföld

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt - Videóval

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette a légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai álláspont szerint hírszerző légieszköz, míg a kínai kormány eltévedt meteorológiai eszközről beszél.

2023. Február 03. 13:49, péntek | Külföld

Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása - közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.