Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2010. Január 16. 07:43, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Súlyos döntést hoztak a ralin

Súlyos döntést hoztak a ralin

Bamako helyett a marokkói Agadírban ér véget az idei Budapest-Bamako-rali, a futam fenyegetettsége miatt - jelentette be pénteken Polgár András futamigazgató. Polgár András elmondta: a rali életében először súlyos döntést kellett hozniuk

A futam a marokkói szakasz végéig az előzetes tervek szerint halad, majd körversenyszerűen Agadírban ér véget. A bővített pálya megírására péntek hajnalban már elindult egy szervezői csapat. A futamigazgató a háttérről annyit mondott: a külügyminisztérium és más nemzetközi szervek többször is jelezték, hogy komoly fenyegetettségre kell számítani Mauritánia és Mali területén. Hozzátette: az emberélet a legfontosabb, ezért született meg a döntés. Az elmúlt időszakban egyébként több európai turistát is elraboltak a veszélyes térségben, de érkeztek hírek kivégzésekről is. A verseny résztvevőinek többsége egyébként megérti a döntést, de akadnak tiltakozó hangok is. A Független Hírügynökség úgy tudja, több csapat arra készül, hogy mégis nekivág az útnak a fekete kontinens Marokkótól délre eső részein. Polgár András felhívta a figyelmet, hogy ezt mindenki csak saját felelősségére teheti. Pócsik László, a futam asszisztenciáját ellátó Sandlander vezetője elmondta: a szervezők az egyetlen jó döntést hozták, amit lehetett. A Dakart többször is eredményesen megjárt szakember arról is beszélt: a gépátvételen egyre jobban felkészített autókkal jelennek meg a versenyzők. Mindössze nyolc járművet kellett visszautasítaniuk, ebből hat később visszatért és megfelelt a követelményeknek. A Bamako humanitárius részével foglalkozó Afrikai-Magyar Egyesület a tervek szerint leviszi az összegyűjtött adományokat Mali fővárosáig, de a kamiont végig katonai konvoj kíséri. A Budapest-Bamako-rali egyébként ötödik alkalommal rajtol el szombaton reggel a Hősök teréről. A megmérettetésen több mint félezer induló lesz, akiknek jelentős része külföldi állampolgár.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 06:00, vasárnap | Sport

Ronaldinho szinte hazajár Magyarországra

Ronaldinho, a brazil futball élő legendája azt mondta, hogy szinte hazajár Magyarországra.

2022. Szeptember 29. 13:17, csütörtök | Sport

Labdarúgó NB I - Kecskemétre látogat a címvédő Ferencváros

A címvédő és százszázalékos mérleggel listavezető Ferencváros az újoncként harmadik helyezett Kecskemét vendége lesz a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

2022. Szeptember 28. 18:33, szerda | Sport

Korda Racing: két győzelem, egy dobogós hely és számos remek eredmény a „Vörös katlanban”

Úgy tűnik, nemcsak megtalálta a siker útját, de le sem lépett róla a Korda Racing a Nyirádon rendezett bajnoki hétvégén.

2022. Szeptember 28. 07:55, szerda | Sport

Eb-selejtezők - A Nemzetek Ligája alapján kialakultak a kalapok

Kialakultak a kalapok a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének jövő vasárnapi sorsolására. Az már múlt pénteken a németek legyőzésével eldőlt, hogy Magyarország a legerősebb kalapban szerepel.