Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2022. Október 26. 12:32, szerda | Belföld
Forrás: Ügyészség

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a munkáltatójára késsel támadó kamionsofőr ügyében

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a munkáltatójára késsel támadó kamionsofőr ügyében

Felfüggesztet börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki késsel támadt munkáltatójára. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.

A Fővárosi Főügyészség 2021 őszén emelt vádat egy akkor 42 éves férfi ellen, emberölés kísérlete és súlyos testi sértés elkövetése miatt. Az elkövető 2020 januárjában munkáltatója csepeli telephelyén az általa vezetett tehergépjármű miatt szóváltásba keveredett a sértettel. Ennek során egy 13,5 cm pengehosszúságú kést vett elő és azzal munkáltatója nyaka felé szúrt. A támadást annak jelenlévő fia ráfogással hárította el, aki bal keze érzékkieséssel járó, maradandó fogyatékosságát szenvedte el ennek következtében. A mentőket a telephely biztonsági őre riasztotta, a támadót a kiérkező rendőrök elfogták.

A Fővárosi Törvényszék 2022. augusztus 30-án kihirdetett ítéletével a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és maradandó fogyatékosságot eredményező testi sértés bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és halmazati büntetésül 1 év és 9 hónap, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész súlyosabb jogi minősítés, emberölés bűntette kísérletének megállapításáért, valamint végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett másodfokú indítványával a fellebbezést fenntartotta, mert a nyakra irányuló késszúrás alkalmas volt a sértett életének kioltására, amellyel az elkövetőnek a támadásakor számolnia kellett.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 10:57, vasárnap | Belföld

Nemzeti Vágta - Ma rendezik a döntőt

A hétvégén Szilvásváradon minden a lovakról szól: a Nemzeti Vágta vasárnapi döntőjét idén először Budapesten kívül, a lipicai ménes otthonában rendezik meg, az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Október 01. 00:00, vasárnap | Belföld

MÁV: Aki át akar szállni Bécsben, induljon el egy órával korábban

Magyarország felé valamennyi Railjet továbbra is a teljes útvonalán közlekedik, utasaiknak Bécsben nem kell átszállniuk, míg a másik irányban érdemes a tervezettnél korábban induló vonatot választani - tudatta a MÁV.

2023. Szeptember 30. 14:06, szombat | Belföld

Külügyi szóvivő: lényegi változás nem történt az OTP háborús szponzori státuszának ideiglenes felfüggesztésével

Lényegi változás nem történt azzal, hogy az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) ideiglenesen felfüggesztette az OTP nemzetközi háborús szponzori státuszát - közölte Paczolay Máté.