Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2010. December 29. 09:15, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Sütő: "Rendkívüli módon lecsökkent az utcára jutó támogatás reálértéke!"

Sütő: "Rendkívüli módon lecsökkent az utcára jutó támogatás reálértéke!"

Győrben az elmúlt 5 évben nem fagyott meg az utcán hajléktalan, ellenben idén 20-nál is többen vesztették életüket olyan fedél nélkül élők, akiknek legyengült a szervezete. Sütő Csaba, a Győr-Likócsi Segítőház vezetője szerint a k

Sütő Csaba intézményvezető, Győr-Likócsi Segítőház: "Az utcán valóban keményedik a helyzet, két dolog miatt keményedik, rendkívüli módon lecsökkent annak a finanszírozásnak a reálértéke, amit az utcára adnak, ugyanakkor a jelentkező hajléktalanoknak a száma az kizárólag az utcán keresztül jön, múlnak el, vagy halnak meg hajléktalanok az intézményen belül nem volt elhalálozásnak, de azt kell látni, hogy a kizárólagosan az utcán jelentkező hajléktalanság kezeléséhez kevés az a forrás, ami most van. Egyáltalán kevés, és tulajdonképpen az intézmény felé való irányítás is gond, mert nincsenek lakhatási programok, olyan megoldások, amelyek segítenének. Várjuk azt a fajta fellendülést, amit most érzünk, amitől jobb lesz a gazdasági helyzet, amitől elmennek dolgozni, megélhetésük biztosítottabb lesz, és akkor talán a helyzet is jobb lesz."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.