Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Szeptember 18. 17:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Győrplusz.hu

Ősz a vadasparkban

Ősz a vadasparkban

A természet őszi pompája önmagában is megér egy vadasparki sétát, s akkor még nem beszéltünk a Xantus-állatkert ilyentájt esedékes, hagyományosan népszerű programjairól.

A győri vadaspark legfrissebb hírei szerint kölyökkel szaporodott a csuklyásmajmok családja, s apa lett a szomszédos kifutó Góliát nevű huszármajma is. A csuklyás család, az apellák leginkább a most érő diók feltörésével foglalkoznak, a huszármajom anyuka a kis jövevény mozdulatait lesi.

Ősszel új arcát mutatja a természet, megváltozik az állatok viselkedése, s ünnepre készül az egész vadaspark. Assisi Szent Ferenc, az állatok védelmezője október 4-én halt meg, az állatok idei világnapját különleges programokkal szeretnék emlékezetessé tenni a győri park munkatársai.

Ősszel, november 12-én esedékes az állatkerti nevelőszülők értekezlete is, amely nem más, mint az állatokat örökbe fogadó, támogató cégek, jótékony magánemberek köszöntése. Az ajándéknak sem utolsó nevelőszülői státusra most, az értekezlet előtt érdemes szert tenni.

Farkas Adrienn

Fotó Magyarósi Péter

Címkék: győri vadaspark

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.

2024. Augusztus 16. 08:08, péntek | Helyi

Idén is zsebbenyúlós az iskolakezdés – Gazdasági Magazin 9.rész

Már szinte minden papírboltban elkezdődött a nagyroham az iskolakezdés előtt.

2024. Augusztus 16. 07:10, péntek | Helyi

III. fokú riasztás és vízosztás a pályaudvarokon – Győrben is

Harmadfokú hőségriasztást hirdettek ki, ezért augusztus 14-től augusztus 18-ig a MÁV, a VOLÁN és a GYSEV is az utasai számára díjmentesen vizet biztosít.

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.