Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Július 28. 22:24, szombat | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Szabad egy táncra?- Tangótábor Győrben

Szabad egy táncra?- Tangótábor Győrben

Olyan volt akár egy különleges szertartás, amivel egy csepp múltat hoznak a jelenbe.Álmélkodásomból egy lány rázott fel választ adva a fejemben kavargó kérdésre: Mi folyik itt? -Milonga- mosolyodott el Hajnalka.

Éjszaka. A Nemzeti Színház előtt elmélázva tekertem a biciklin, amikor hirtelen, 20-as évekbeli zene ütötte meg a fülemet. Ahogy a hang irányába tekintettem megpillantottam egy darabot a múltból: kopogós cipők, hosszú pörgős szoknyák követték a táncoló emberek hirtelen mozdulatait. Olyan volt akár egy különleges szertartás, amivel egy csepp múltat hoznak a jelenbe. A táncba belefeledkezett párokhoz, a lépcsőkön borozgató kisebb társaság is készült csatlakozni.

Álmélkodásomból egy lány rázott fel választ adva a fejemben kavargó kérdésre:

-Mi folyik itt?


-Tangó tábor- mosolyodott el Hajnalka.


A lány egyből a szervezőkhöz vezetett, így ismertem meg Pirity Andreát és Budai Lászlót.


A szabadtéri tangózást és az önfeledt „érezzük jól magunkat”- energiákat felszabadító estet milongának nevezik- okított Budai László a táncos szakzsargonból.


A tangótábort idén háromszor rendezik meg, a Balatonon, Zadarban, és itt Győrben. László elmondta azért esett Győrre a választás, mert úgy látja, itt megvan az a réteg, akit érdekelne a tangó és a társastánc művészete. Azonban idén sajnos nem sikerült kellőképpen hírét vinnie a programnak, hiszen a vártnál kevesebb helyi lakos csatlakozott a táncoló csapathoz.


- A tábor nagyobb része az ún. keménymag, akik velünk voltak a Balatonon is, és valószínűleg Zadarban is találkozunk velük, de néhány győrit is magával ragadott ez a szenvedély, és velünk tölti ezt a néhány napot. Jó kis társaság gyűlt össze, mindenkit nyitott szívvel fogadunk, és garantáltan mindenki partnerre és barátra talál a csapat tagjai között. Akik nem szeretnének jövő nyárig várni a tangózással, illetve addigra szeretnék fejleszteni- megtanulni ezt a táncot és mástársastáncokat szívesen látjuk a győri tánciskolánkban, amelyet a Platina Táncstúdióban működtetünk. Akik szeretnének találkozni velünk, szombat este az El Paso-ban csapunk egy nagy bulit, ahová szeretettel várjuk a kíváncsiskodókat és jövendőbeli újoncokat.


-A tánc, a tangó az egész életem. Ez az igazi önkifejezés számomra. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy azt csinálhatom minden pillanatomban, amit imádok. Télen inkább a tánciskolákra fókuszálunk, és az előadásokra készülünk, nyáron pedig kicsit mi is pihenünk, feltöltődünk. Igaz a táborok is sok energiát igényelnek, hiszen napi 5 órát tartunk különböző csoportoknak, de imádjuk csinálni, úgyhogy mondhatni ez nem is munka számunkra. Az esti milongák alkalmával pedig mindenki ellazulhat, ez a tánc pláne alkalmas arra, hogy az ember kiadja magából a feszültségeket; megélje az elnyomott érzelmeket, szenvedélyeket. Egy laza összejövetel, ahol iszogatunk, beszélgetünk, közben szól a zene és akiket elkap a hév azok táncra perdülnek.Mindez itt a szabadban. Csodálatos.

És igen. Valóban az.


Bővebb információt olvashatnak a www.budaitango.hu weboldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.