Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Május 01. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szabad a munkavállalás sógoréknál

Szabad a munkavállalás sógoréknál

Soha annyi betöltetlen álláshely nem volt még Németországban, mint tavaly év végén. Az utolsó negyedévben csaknem 1 millió. A tizedannyi lakosú Ausztriában pedig a márciusi adatok szerint több mint 30 ezer üres állás volt -számolt be r

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a külföldön munkát vállalók többségnek nincs szakmai tapasztalata és akadnak, akiknek még a nyelvvel is gondjai vannak.

Pedig az idegenforgalom területén, ahol a legtöbb az üres állás, több mint 4600, elengedhetetlen a nyelvtudás és a tapasztalat is. Szintén több ezer fő hiányzik az építőiparból, a kereskedelemből, vagy éppen a fémiparból, de az egészségügyi dolgozók is keresettek és nem csak Ausztriában, hanem Németországban is.

Vasárnaptól Ausztriában és Németországban sem kell munkavállalási engedély a foglalkoztatáshoz, és az előírások szerint a külföldi munkavállalókat is ugyanazok a jogok, bérek és juttatások illetik meg, mint a helyieket.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton