Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Augusztus 01. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Szabad pálinkafőzés és illetékmentes öröklés

Szabad pálinkafőzés és illetékmentes öröklés

Változik a jövedéki törvény, valamint az illetéktörvény augusztus elsejétől. A kormány emellett átvállalja augusztus 1-től a vendéglátósoktól és a kereskedelmi vállalkozóktól a televíziók üzemben tartási díját.

Az augusztus 1-től hatályba lépő módosított jövedéki törvény lehetővé teszi a kistermelők számára, hogy saját gyümölcsből legálisan pálinkát állítsanak elő. A saját fogyasztásra szánt pálinkafőzés esetén 50 literig nem kell jövedéki adót fizetni, és a főzést nem kell sehol előre bejelenteni, illetve a pálinka előállításához használt készüléket 100 liter alatt nem kell engedélyeztetni.


Az illetéktörvény módosítása nyomán adómentes lesz a családon belüli gazdaságátadás is. Ez azt jelenti, hogy közeli hozzátartozóknál nem kell vagyonátruházási illetéket fizetni a termőföld, a tanya, illetve a mezőgazdasági termelőtevékenységhez szükséges művelés alól kivett terület, az építmény, valamint az ingóságok tulajdonának, illetve vagyoni értékű jognak megszerzése kapcsán.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.