Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2010. Október 16. 14:29, szombat | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Szabadlábon a norvég lány gyilkosa?

Szabadlábon a norvég lány gyilkosa?

Pekingben szabadon engedték múlt héten azt a 26 éves kínai férfit, aki a gyanú szerint augusztusban egy VII. kerületi diákszálláson megölte 21 éves norvég barátnőjét Budapesten - írja a Népszabadság.

A férfi még aznap elhagyta Magyarországot, szeptember közepén viszont feladta magát Pekingben, ahol őrizetbe is vették. Most azért engedték szabadon, mert bizonyítékok nélkül 30 napnál tovább nem tarthatták fogva. A bizonyítékokért Kínából egy rendőri delegáció érkezne Budapestre, ezt a kínai nagykövetség jelezte a BRFK-nak.

Mivel Magyarország és Kína között nincs kölcsönös kiadatási egyezmény és bűnügyi jogsegély-megállapodás sem, most az igazságügyi és a külügyminiszter valamint a legfőbb ügyész dönt arról, hogy teljesítik-e a kínaiak kérését. Ezt elvben már engedélyezték, azzal, hogy a kérést szabályos jogsegély formájában küldjék meg a magyar hatóságoknak. Ez azonban még nem történt meg. A kínai gyanúsított most szabadlábon védekezhet, hetente kell jelentkeznie a rendőrségen.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.