Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2022. Január 13. 13:06, csütörtök | Helyi

Szabadnapos győri mentőápoló élesztette újra a biciklist

Szabadnapos győri mentőápoló élesztette újra a biciklist

A győri mentőápoló elsőkánt ért oda tegnap ahhoz, a balesethez, ahol egy biciklist gázoltak el. A kerékpáros neki köszönheti az életét.

Az Országos Mentőszolgálat facebook oldalán osztotta meg a győri mentőápoló hőstettét. Tegnap délután az 1-es úton Ács térségében egy autós elsodort egy kerékpárost, majd felborult. A balesethez elsőként a Komáromba tartó szabadnapos győri mentőápoló érkezett, felmérte a sérültek állapotát, majd azonnal megkezdte az 50 év körüli biciklis újraélesztését, aki nem lélegzett.

Mire a mentők perceken belül megérkeztek, már sikerült újraindítani a férfi vérkeringését. A mentők végül két könnyebb sérülttel együtt, stabil állapotban szállíthattak kórházba a férfit. – írják.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 16. 11:58, vasárnap | Helyi

Denis Ventura a Gyirmót FC új játékosa

A volt szlovák utánpótlás válogatott középpályás a román élvonalbeli Academica Clincentől érkezik Gyirmótra, miután szerződést bontott romániai klubjával.

2022. Január 15. 16:28, szombat | Helyi

Vendégszerepelt Vuk Tatabányán

A héten a Vaskakas Bábszínház Vuk című előadása vendégszerepelt Tatabányán, a Jászai Mari Színházban. A 8 előadás során közel 3000 kisgyerek tekintette meg a produkciót.

2022. Január 15. 16:20, szombat | Helyi

Ötméteres Szent Korona magasodik Pannonhalma Fő terén

Pannonhalmára érkezett a Szent Korona ötméteres másolata. Elekes Gyula erdélyi zománcművész készítette az egyedülálló alkotást, amelyet az ereklye hazaérkezésének 44. évfordulójára állítottak fel a kisváros főterén.

2022. Január 15. 16:13, szombat | Helyi

Célszerű már most nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Célszerű mielőbb nyilatkozni az szja-kedvezményekről – hívja fel a figyelmet a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága.