Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 29. 10:04, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Szabálytalankodott autójával, majd a Dunába ugorva menekült

Szabálytalankodott autójával, majd a Dunába ugorva menekült

Szabálytalan autós menekült a rendőrök elől Óbudán. A sofőr egy zsákutcában kiugrott a kocsiból, és a Dunába ugorva próbált egérutat nyerni. A járőrök a Hajógyári-szigeten fogták el. Kiderült, hogy miért akart meglépni.

A budapesti III. kerületi körzeti megbízottak május 26-án este kocsival láttak el szolgálatot, amikor az Árpád hídról nagy sebességgel, szabálytalanul lekanyarodó autóra figyeltek fel. A sofőr láthatóan nehezen tartotta kocsiját az úton, de amint a rendőrök szirénázva utána fordultak, tovább gyorsított, és egy kereszteződésen piros lámpánál is áthajtott. A Harrer Pál utcában egy parkolóban zsákutcába került, ezért az autót járó motorral hátrahagyva, futva menekült tovább. A nyomában lévő körzeti megbízottak már csak azt látták, hogy a férfi a Dunában az erős áramlattal küszködve átér a Hajógyári-szigetre, és kimászik a partra – közölte a rendőrség.

Hozzátéve, hogy a keresésbe ekkorra több rendőr kapcsolódott be. A menekülőt nemsokára meg is találták a szigeten, egy bokor alá kuporodva. A 31 éves férfihez mentőt hívtak, mert menekülés közben megsérült a bokája, és a folyóból kimászva le is horzsolta magát. Az is kiderült, hogy nincs érvényes jogosítványa, az alkoholszonda szerint ittas volt (saját bevallása alapján három sört ivott), a kötelező biztosítással nem rendelkező, kopott abroncsokkal szerelt, biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan, nevére át nem írt kocsit pedig már korábban kivonták a forgalomból. A biztonsági övet a sofőr a háta mögött bekapcsolva használhatta – a pókhálósra repedt szélvédő tanúsága szerint valószínűleg nem először.
A férfi ellen ittas járművezetés miatt büntető-, a közlekedési szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult, míg tilos jelzésen áthaladás és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírsággal sújtották.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.