Hírek
2018. Április 13. 08:00, péntek | Helyi
Szakácsversenyt rendeztek a Krúdy Gimnáziumban
![Szakácsversenyt rendeztek a Krúdy Gimnáziumban](/external/image_cache/a/a/6/aa62f4ce412dd59b7cdcbba3190c12d3.jpg)
Első alkalommal rendezték meg a Baksa Kálmán Emlékversenyt a győri Krúdy-iskolában, ahol a régió huszonegy szakácstanulója mutathatta be főzőtudományát szakmai zsűri előtt.
A gasztro-vetélkedőt hagyományőrző céllal indította a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája,Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája. – A versennyel Baksa Kálmán igazgató úrra szeretnénk emlékezni, aki harminc évvel ezelőtt létrehozta ezt a képzést, hiszen mindig is szívén viselte a vendéglátós tanulók oktatását – mondta Bejcziné Mosolits Erika igazgatónő, aki azzal folytatta, céljuk, hogy az iskolában, valamint a gyakorlati munkahelyen megszerzett tudást elmélyítsék, és a gasztronómia szépségét még közelebb hozzák a diákokhoz.
A megmérettetésen az ifjú szakácsoknak nem meghatározott ételt, hanem két, általuk megálmodott fogást kellett elkészíteniük három óra alatt afrikai harcsafiléből, sertésszűzből és csirkemellből.
Az elsők között szervírozott például Szűcs Mátyás is, a Komáromi Kempelen-iskola tanulója, aki afrikai harcsapaprikást készített palacsintatésztába töltve. "Nagy a verseny, a versenytársak is nagyon erősek, de az ételem szerintem nem lett olyan rossz." – nyilatkozta a Győr+ Televíziónak Szűcs Mátyás. Hozzátette, ez az első versenye és az a célja, hogy minél hamarabb rutint szerezzen, erre pedig kiváló alkalom ez a megmérettetés.
A zsűri természetesen nemcsak az ízekre, a tálalásra is nagy figyelmet fordított. Ferenczi István séf, a zsűri elnöke elmondta, nagyszerűnek tartja, hogy a diákokat a száraz tananyag mellett egy ilyen kreatív, gyakorlati versennyel is próbálják közelebb hozni a gasztronómiához. Zsűriként feladatuk, hogy biztassák, hasznos tanácsokkal lássák el az ifjú szakácsokat. – Nem azért vagyunk itt, hogy hibákat keressünk, hanem azt, hogyan tudjuk jobbá tenni az ételt, és én ezt el is fogom mondani a gyerekeknek – beszélt az értékelésről Ferenczi István. Hozzátette, a huszonegy szakácstanuló közül várja legalább azt az egyet, akinek nem kell azt mondania, hogy „Jó volt, de…”, mert az étele tökéletes lesz.
Forrás: gyorplusz.hu - Bodrogi Sára
Képek: gyorplusz.hu
Ezek érdekelhetnek még
2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi
Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban
Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.
2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi
A víz mellett a sót is pótolni kell
Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.
2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi
Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum
A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.
2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi
Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű
A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?