Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. November 17. 07:49, szerda | Sport
Forrás: NSO

Szalayék nem tudnak rajthoz állni a 2011-es Dakaron

Szalayék nem tudnak rajthoz állni a 2011-es Dakaron

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős nem tud rajthoz állni a 2011-es Dakar-ralin. Technikai sportról lévén szó, nem kell sokáig keresgélni az okokat: az Opel-páros a nehéz gazdasági környezetben nem tudta összerakni a rajtoláshoz szük

„Minimális létszámmal, csupán nyolctagú csapattal indultunk volna, amelynek a nevezési díja százezer euró – vagyis mintegy huszonnyolcmillió forint –, ehhez jönnek még az alkatrészek, a gumik, a repülőjegyek, a szállodaköltség, szóval minimum hatvanmillió forint lett volna a verseny költsége. Az egész csapat nagyon szomorú, a versenykamionban navigáló Laklóth Aladár a Dakarhoz igazította színházi munkáját, és mi is mind úgy készültünk, hogy az Atacama-sivatagban töltjük az év első néhány hetét. Az utolsó pillanatig bíztunk benne, hogy összejön, de hiába, úgyhogy csalódottak vagyunk" – mondta Szalay, aki a hét végén szerezte meg első magyar bajnoki címét, tehát némi keserűség vegyül az örömbe.

Ami a jövőt illeti, Szalay azt mondja, máris elkezdte szervezni a 2012-es Dakar-indulást, mert még egy sivatagi show-t nem szeretne kihagyni. Valószínűleg így sem lesz könnyű felvenni a ritmust, hiszen a januárival együtt már két év marad ki, s hosszú sivatagi versenyeken sem indultak az idén. Jövőre ezt is tervbe vette Szalay, már csak azért is, mert most először nem világkupát, hanem vb-t írt ki a nemzetközi szövetség, vagyis az idény végén a sportág történetében először világbajnokot avatnak. A Dakar egyetlen magyar indulója egyébként Horn Albert lesz, aki egy horvát autósnak lesz a navigátora.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.