Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2010. Szeptember 17. 07:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Számítógépes animációt is bemutattak a Cozma-gyilkosságról

Számítógépes animációt is bemutattak a Cozma-gyilkosságról

A belső kamerafelvételek bemutatásával folytatódott a Cozma-tárgyalás csütörtökön a Veszprém Megyei Bíróságon. A felvételeken több kameraállásból látszik, ahogy a diszkótérben kialakul a dulakodás. A bíróság bemutatott egy szám

 
A Veszprém Megyei Bíróság 10 lemeznyi felvételt mutatott be csütörtökön. A Patrióta Lokál belső kameráinak képein a vádlottak valamint Marian Cozma és társai mozgása látszik a szórakozóhelyen. A többi között az látszik, hogy Marian Cozma többször hátrafordul tánc közben, mert valami megzavarja, ezután pedig valaki rátámad hátulról. Ekkor alakul ki a verekedés.


Ezután Cozma kifut a szórakozóhelyről, Raffael Sándor elsőrendű vádlott pedig 5-6 másodperccel később fut utána. A szórakozóhely előtti lehetséges eseményeket a rendőrség számítógépes animáción ábrázolta. Ezek szerint Cozma miután kifut a lokál elé a verekedés után négy társával tanakodik, majd elé lép az utcára érő vádlottaknak, akik ezután hárman falhoz szorítják. Ezután már csak az látszik, hogy Cozma a földön fekszik.


Kamarás Gábor Raffael Sándor ügyvédje szerint a felvételeken az látszik, hogy a belső térben kialakuló verekedés kölcsönös volt, melyet 15-20-an közvetlen közelről figyeltek. Az még mindig nem látszik, hogy ki és mikor szúrt. Az ügyvéd szerint egy embernek lennie kell, aki pontosan látta mi történt. Kamarás szerint a tanúvallomások és a sportoló társainak vallomása lehet döntő fontosságú az ügyben.


A csütörtöki tárgyalási napon a negyed-, ötöd- és hetedrendű vádlottak ügyvédjei is kérték védenceik előzetes letartóztatásának megszüntetését, a bíróság azonban ezeket a kérelmeket elutasította. Az ügyvédek kérték a bemutatott felvételek kiadását is a részükre, erről a bíróság a jövő héten dönt majd.


A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. Heten állnak bíróság elé, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád. A tárgyalás hétfőn kezdődött és október 4-én folytatódik.


A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.


FH
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.