Városlista
2024. augusztus 12, hétfő - Klára

Hírek

2012. Június 08. 12:30, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Száraz csobogó

Száraz csobogó

Hiába készült el, sőt a próbaüzemen is túl van már, egyelőre nem folyik a víz a Jedlik - csobogóból.

A szódásüveget az Apáca utca burkolat felújítását követően adják át az üzemeltetőnek, ezután indul be a csobogó és ivókút funkció.

Kozármislenyi turistacsoport a belvárosban. Ezek a kirándulók egészen Dél - Baranyából utaztak ide, hogy Győr szépségeivel ismerkedjenek. A Jedlik - kút is tetszett nekik, mint mondták ilyet még nem láttak. Bár azt sajnálják, hogy egyenlőre száraz a csobogó. Nézőink is többen kérdezték, hogy miért nincs víz a szifonban. Utánajártunk és kiderült az ok. Az ivókutat majd az Apáca utca burkolatának befejezése után adják át az üzemeltetőnek, vagyis a Győr - Szolnak. A csobogó és az ivókút akkor már a díszkivilágítással együtt fog működni, várhatóan június végétől. Az óriás szódásüveget egyébként nem csak a turisták, de a rongálók is felfedezték. Az elmúlt időszakban tönkretették a csapot, sőt olyan is előfordult, hogy öt markosnak tűnő legény megpróbálta kiemelni helyéről a 350 kilós szifont. Szerencsére azonban ez nem sikerült nekik. Így a kirándulók, igaz még víz nélkül, de továbbra is megcsodálhatják a város legújabb szökőkútját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.