Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Május 04. 09:55, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Szárnyaszegett próbálkozások: újra bajban a győri Pannon-Szárnyas!

Szárnyaszegett próbálkozások: újra bajban a győri Pannon-Szárnyas!

Háromszáz ember kerülhet utcára Győrben, miután 2007 után másodszor is felszámolási eljárás indul a Pannon-Szárnyas Kft. ellen. A társaság 50 millió forinttal tartozik a dolgo

"Be tudnék mutatni egy banki bizonylatot, amit utoljára kaptam, ez a márciusi bérem, amit április 20-án tudtam felvenni, ami 8 ezer forint. 8 ezer forint, amiből szerintem lehetetlen megélni" - mondja az baromfifeldolgozó egyik munkása.

A dolgozók azt mondják, nincsenek tartalékaik, a 64-66 ezer forintos nettó keresetből eddig is alig tudtak megélni. Két hete leállt a termelés a baromfiüzemben, a munkások azért jöttek, hogy tájékoztassák őket arról, mikor folytatódik a gyártás. Lakattal lezárt kapu fogadta őket.

"Be van zárva az ajtó, nem engednek be minket, a lóvénkat meg nem fizetik ki!"

Volt olyan dolgozó, aki, mivel fizetést nem kapott, heteken át a férfi öltözőben lakott, mert albérletét nem tudta fenntartani.

Vida Péter: "Nem fizettek normálisan, úgyhogy az albérletből el kellett jönnöm. - s itt aludt? - Itt igen, hát kénytelen voltam. - Mit szóltak hozzá a gyárban? - Nem tudtak mit csinálni, én el nem mentem volna még rendőrséggel sem, hát az utcán aludjak?"

A munkások sérelmezik, hogy rendszeresen lopással vádolták őket, és ezért többször motozás is volt a gyárban.

Ruszter László: "Nem tudom, hogy egy dolgozó hogyan tud kivinni egy raklap csibét, vagy húst? Minden volt, motozás volt, le kellett venni a dzsekit, meg ilyenek, szóval, ez is megalázás volt a dolgozók részére énszerintem."

Mivel érdekképviseletük nincs, a Vasas Szakszervezet győri alelnöke képviseli a dolgozók érdekeit. A gyárba is csak őt engedte be a cég vezetése.

Molnár kos győri alelnök, Vasas Szakszervezet:

"A bérek, tehát nemcsak azoknak a dolgozóknak, akiknek most felmondtak, hanem minden dolgozónak a bére ki lesz fizetve, nagy valószínűséggel lehet azt kimondani, hogy a bérgarancia alapból lesz ez kiegyenlítve, mivel utalnak jelek arra, hogy felszámolás alá kerül a Pannon Szárnyas."

Szerettük volna a Pannon-Szárnyas ügyvezetőjét is megkérdezni a folytatásról, ám ő telefonon annyit mondott: folyamatosan tárgyalásai vannak, ezért nem tud rendelkezésre állni.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.