Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Augusztus 18. 14:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

Szávay izgalmas meccsen győzte le Dulkót

Szávay izgalmas meccsen győzte le Dulkót

Győzelemmel kezdte szereplését Szávay Ágnes a kétmillió dollár összdíjazású montreali kemény pályás tornán. A magyar teniszező az argentin Gisela Dulko ellen nyert három szettben.

Csaknem egy hónapos kihagyás után versenyez ismét Szávay Ágnes. A magyar teniszező kedden a kétmillió dollár összdíjazású montreali kemény pályás tornán kezdte meg szereplését.

A hosszabb pihenő jót tett a világranglistán 37. helyezett magyarnak, akinek a nála hárommal hátrébb rangsorolt Gisela Dulko volt az ellenfele.

Már az első gémben remekül játszott Szávay, riválisa szervajátékánál három bréklabdája is volt, egyet sem tudott azonban értékesíteni, s elbukta ezt a játékot. Majd, miután hozta saját adogatójátékát, sikerült elvennie Dulko szervajátékát.

Szávay ezután végigvitte brékelőnyét, s 6:4-re megnyerte az első szettet. És a másodikban is remekül kezdett...

Ezúttal az első lehetőségnél „brékelte meg" riválisát, a folytatásban azonban kissé összeesett a játéka. A bevallottan nem kemény pályás versenyre készülő Szávay sorozatban három játékot engedett  riválisának, ám 1:3-nál „megállt a lejtőn", s visszanyerte ellenfele szervagémjét, majd egyenlített a második szettben.

4:4-nél azonban az argentin jobban koncentrált, s a játszmák tekintetében egyenlített.

A döntés a harmadik szettre maradt, amelyben kissé kaotikusan, mondhatni, „női teniszesen" alakultak az események. Szávay meglépett 3:1-re, de Dulko egyenlített. 3:3 után egyikük sem tudta hozni saját adogatójátékát. 6:6-nál pedig jöhetett a tie-break.

Az idegek harcát Szávay bírta jobban, s végül 7-3-ra megnyerve a rövidítést, bejutott a második fordulóba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.