Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Április 06. 07:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

Szávay könnyed sikerrel kezdett a marbellai tornán

Szávay könnyed sikerrel kezdett a marbellai tornán

Szávay Ágnes sima győzelemmel kezdett a marbellai női tenisztorna első fordulójában. A magyar lány a svéd Johanna Larssont győzte le 58 perc alatt 6:1, 6:1-re.

Szávay Ágnes magabiztosan kezdett, az első játszmát gyakorlatilag húsz perc után behúzta, miután saját és ellenfele játékánál is dominált. Larsson második szerváiból az első szettben egy kivételével mindig pontot nyert (10/1), és mivel a svéd gyengén szervált, Szávay pedig jól, esélye sem volt megszorítani magyar riválisát.

A második szett is hasonlóan alakult, azzal a különbséggel, hogy Larsson sokáig egy játékot sem volt képes nyerni, ám az 5:0-nál megnyert gém is csupán szépségtapasznak volt jó: Szávay 6:1, 6:1-gyel jutott be a második fordulóba.

A két 22 éves játékos harmadik párharcán egyébként a harmadik végződött Szávay-sikerrel. A siker azt is jelenti, hogy a világranglista-44. Szávay idei harmadik tornáján is továbbjutott az első fordulóból. Miamiban és Indian Wellsben egyaránt a második kör jelentette számára a végállomást.

„Nagyon jól ment a játék, s bár a végén egy kissé fújni kezdett a szél, ez nem nagyon zavart – mondta győzelme után Szávay az MTI-nek. – A riválisom meglehetősen sokat rontott, de nem ezen múlt a meccs sorsa. Sok labdát felpörgettem a fonákjára, aztán letámadtam. Kifejezetten örülnék, ha Kuznyecova lenne a következő ellenfelem, mert van törlesztenivalóm vele szemben. Salakon még nem játszottunk és én nagyon szeretem ezt a borítást.”

Nos, Szávay kívánsága teljesült, Szvetlana Kuznyecova óriási csatában, több mint két és fél órás mérkőzésen legyőzte a selejtezőből feljutott német Mona Barthelt az első körben, így a második helyen kiemelt orosz teniszező lesz a szőke lány következő ellenfele. A két játékos eddig négy mérkőzést vívott egymással profi pályafutása során, és mindannyiszor Kuznyecova győzött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.