Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Június 29. 14:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

Szávayék már a nyolc között párosban

Szávayék már a nyolc között párosban

A nap folyamán a nyolcaddöntőket rendezték meg Wimbledonban. A női egyesek mezőnyében továbbjutott Serena és Venus Williams is, a harmadik helyen kiemelt Caroline Wozniacki viszont nagy meglepetésre búcsúzott. A nap csatája a belga visszatér

A mai nap folyamán a felnőtt egyesek között a nyolcaddöntőket rendezték meg Wimbledonban. A női mezőny legizgalmasabb mérkőzése a korábbi világelsők csatája volt, amelyben Kim Clijsters három játszmában, 2:6, 6:2, 6:3-ra felülmúlta honfitársát, Justine Henint.

Clijsters Vera Zvonarjovával találkozik majd a negyeddöntőben, aki Jelena Jankovicson jutott túl, igaz, a negyedik helyen kiemelt szerb teniszező hátsérülés miatt feladta a meccset.

Venus és Serena Williams is továbbjutott, az első helyen kiemelt Serena 7:6, 6:4-re győzött Marija Sarapova ellen, Venus pedig Jarmila Groth ellen nyert 6:4, 7:6-ra.

A kiemeltek közül hatan búcsúztak a nap során, közülük a legmeglepőbb a harmadik helyen rangsorolt Caroline Wozniacki veresége. Wozniacki ráadásul a nem kiemelt Kvitová ellen szenvedett nagyon sima, 6:2, 6:0-s vereséget.

Szávay Ágnes Julia Görgesszel párosban lépett pályára, és két játszmában, 6:2, 7:6-ra győzött az Akgul Amanmuradova, Kristina Barrois üzbég, német duó ellen.

Szávayék néhány perc alatt 4:0-s előnybe kerültek, így az első szett kimenetele már nem is lehetett kérdéses. Az egész találkozón magabiztosan szerváltak, a második szettben azonban az ellenfél tartotta velük a lépést, így következhetett a tie-break, amelyet a magyar játékos rendkívül harciasan kezdett: az első pontból lendített röptével „leütötte" a bombája elől menekülni sem tudó Barroist.

Az eset miatt méltatlankodó német és párja, Amanmuradova majdnem nemes bosszút állt, ugyanis 6-3-as előnyre tettek szert. Szávayék azonban hárították a szettlabdákat, és a magyar lány remek szerváival 9-7-re megnyerték a rövidítést. Ellenfelük a negyedik helyen kiemelt Gisela Dulko, Flavia Pennetta argentin, olasz páros lesz a negyeddöntőben.

A 2007-es US Open óta először jutott ilyen messzire magyar játékos párosban, akkor Szávay elődöntős volt a szlovák Vladimira Uhlirovával az oldalán.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.