Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. December 05. 06:10, csütörtök | Külföld

Szavazzál Te is, melyik legyen Európa legszebb karácsonyi vására?

Szavazzál Te is, melyik legyen Európa legszebb karácsonyi vására?

Már lehet szavazni Európa legszebb karácsonyi vásárára, a versengésben Magyarországot és Budapestet az Advent Bazilika képviseli.

Az Advent Bazilika tavaly a 2. lett, megelőzve olyan nagyvárosokat, mint Prága, Brüsszel vagy Bécs.

A mostani versenyen remélhetőleg a magyar rendezvénysorozat nyer, ami azért is hasznos lenne, mert a helyezés nem pusztán a rendezvénynek hozhat dicsőséget, de a magyar főváros további idegenforgalmi és kulturális értékeire is ráirányítja az európai utazók figyelmét egy ilyen turisztikai szempontból kiemelten fontos időszakban.

A közönség online naponta egy szavazatot adhat le, erre a linkre kattintva: European Best Destinations - a Budapest fotóra kattintva lehet voksolni.

Az immár kilencedik alkalommal megnyílt Advent Bazilika az évek során Budapest egyik meghatározó turisztikai látványosságává, rendezvénysorozatává vált. Számos hír és utazási portál mutatja be kihagyhatatlan úticélként, mint ahogy tette azt legutóbb a CNN is, mely elsőként említi a vásárt az ünnepi időszak budapesti programjait bemutató anyagában.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).