Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Július 10. 08:51, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Száz nap múlva kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019

Száz nap múlva kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019

Elindult a visszaszámlálás az év legfontosabb hazai diplomáciai eseményéig: éppen száz nap múlva, október 15-17. között rendezik meg a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 nevű rendezvényt

- közölte az MTI-vel Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára.

Tudatta: a találkozó legfőbb célja, hogy a világ minden pontjáról Magyarországra látogató közel kétezer politikai, üzleti, pénzügyi döntéshozó és a tudományos élet képviselői megvitassák a globális vízválság megelőzésének, illetve a vízválságok hatásaihoz való alkalmazkodás lehetőségeit. Emlékeztetett, hogy a rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

"Az esemény kiemelt témája a globális vízválság megelőzése, ezen belül is a kevés víz, a sok víz és a szennyezett víz okozta problémák megoldása, illetve a vízválságok hatásaihoz való alkalmazkodás lehetőségeinek áttekintése lesz" - mondta a helyettes államtitkár.

Hozzátette: az eddig beérkezett visszajelzések alapján minden eddiginél nagyobb érdeklődés kíséri az Budapesti Víz Világtalálkozót.

A helyettes államtitkár tájékoztatása szerint kiemelt érdeklődést tapasztalnak azon országok felől, amelyeknek az elmúlt években már szembe kellett nézniük a vízválság következményeivel.

A várhatóan mintegy kétezer fő részvételével zajló nemzetközi konferencián a víz, a szanitáció és a fenntartható vízgazdálkodás témaköreivel foglalkozó nemzetközi intézmények, illetve a kormányok, az üzleti, a pénzügyi és a tudományos élet képviselői képviseltetik majd magukat.

Joó István hangsúlyozta, hogy a háromnapos plenáris ülés zárásaként a szervezők egy, a nemzetközi közösség számára a vízügyi kihívások megelőzéséhez és kezeléséhez iránymutatást nyújtó felhívást (Budapest Felhívás) fogalmaznak majd meg.

Címkék: víz, világtalálkozó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.