Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Április 19. 07:37, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

„Szégyelljétek magatokat, fel fogtok robbanni”

„Szégyelljétek magatokat, fel fogtok robbanni”

A koldusmaffiát sejti a vasárnapi gránátos fenyegetés mögött a zuglói plébános. A katolikus pap elküldte a templom környékéről a kéregető hajléktalanokat a virágvasárnapi mise előtt. Elmondása szerint az erősen ittas emberek távoz

A zuglói plébános mobiltelefonjával lefényképezte a gránátot. Az egyházmegye egyik képviselője füstöt is látott.

Egy nappal a történtek után is jól látszik az ismeretlen eredetű, égésnyomra emlékeztető csík a kövön és a lépcsőkön. Hasonló nyomot találtak a gránáton is. Az elkövető valószínűleg műanyag gyorskötözővel rögzítette a gyújtózsinórt a robbanóeszközhöz. A gránát éles volt, fel is robbanhatott volna. A plébános azt mondta: a virágvasárnapi mise előtt is megjelentek a kéregető hajléktalanok a templom körül. Udvariasan, de határozottan távozásra szólította fel őket. „A bejáratunk szabadon hagyását próbáltuk ezzel célozni. Nem a filléreket sajnáltuk tőlük. Ők mindenesetre ezt így fogták fel, és a gyalázkodások közben hangzott el az is - nem volt túl szalonképes a megnyilvánulásuk, de erősen ittas emberek voltak – hogy, szégyelljétek magatokat, fel fogtok robbanni” – idézte fel az esetet Pajor András plébános.

Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere megdöbbentőnek és gyalázatosnak nevezte a történteket, és fokozott járőrözést ígért a nagyhétre. A rendőrség robbanóanyaggal való visszaélés gyanújával nyomoz. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.