Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2016. Április 24. 08:00, vasárnap | Bulvár

Szelfibakik - a XXI. század vívmánya

Szelfibakik - a XXI. század vívmánya

Vajon miért olyan jó dolog saját magunkat fényképezni? S ha már annyira szeretjük, hogyan csinálhatjuk még jobban? Itt van egy-két praktika!

Önmagunkról képeket készíteni nem is olyan egyszerű. Egy-egy jó képhez sok-sok próbálkozás, kellő kitartás és talán rutin is szükséges. Fontos, hogy megismerjük saját arcunkat, a fénybeállításokat na és a filtereket, amivel egyszerűen elbűvölővé tehetjük fotóinkat.

Nézzünk pár trükköt a jó selfie-kép beállításaihoz:

1. Nézz felfelé! - Ha a fejedet kicsit oldalra biccented és a kamerát kicsit magasabban tartod a szemmagasságnál. akkor hamar rátalálhatsz a megfelelő szögre.

2. Figyelj a fényekre! - A természetes fénynél nincs jobb egy selfie-képhez. Ha beltérben pózolsz, akkor is keress olyan helyet, ahol a természetes fény van túlsúlyban.

3. Filter vagy smink? - Örök kérdés. A fotózáshoz használt smink egy kicsit eltér az átlagostól. Lényege, hogy a natúr sminkhez is csak világosabb színek kerüljenek az arcodra.

4. Képszerkesztők. - Igen, igen, akármennyire is profi vagy már a fotózásban, azért néha jól jön egy kis "finomítás" a képeken.

5. Használd a tükröt! - Mivel a telefonok hátső kamerája még mindig sokkal szebb képeket készít, mint az első, ezért célszerű kihasználni a tükör adta előnyöket a jöbb képminőség érdekében.

6. Figyelj a háttérre! - Egy jól elkapott profilt vagy beállítást is elronthat egy nem megfelelő háttér. És máris dobhatod a képet a kukába. Ezért mindig ellenőrizd, mi van körülötted, hogy ezzel is ki tudd küszöbölni a bakikat!

Ezzel véget is ért selfie-iskolánk alapképzése! Induljon a gyakorlás! :)

Fotó: Eugenio Marongiu / Shutterstock

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.