Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. Május 11. 20:07, szerda | Helyi

Széll Tamás csapata nyerte a a Bocuse d\'Or európai döntőjét

Széll Tamás csapata nyerte a a Bocuse d\'Or európai döntőjét

Ez hatalmas szó: soha nem értünk el még ilyen sikert a gasztronómia világában - sem európai, sem világbajnokságon.

Ez a győzelem nemcsak Széll Tamásnak és csapatának jelent nagy diadalt, hanem a magyar gasztronómiának is óriási eredmény. A helyezések nem a papírforma szerint alakultak: mindenki a skandinávokat várta a dobogó legtetejére.

"Négy és fél hónap kemény munka van mögöttünk, heti egy szabadnappal - vagy még annyi sem, hogy minden a helyén legyen, minden stimmeljen. Augusztusban muszáj lesz feltöltődünk, mert ősszel megkapjuk a lyoni döntő dokumentációját hústémában. Szeptember elejétől pedig újra kezdődik a felkészülés." - nyilatkozta Tamás a verseny után.

Nem lehet száz százalékosan elégedett, mert mindig lehet jobbat, de úgy érzi, most az erős felkészülés után egy 95 százalékos szintet biztosan elértek. A fiataloknak azt tanácsolja, hogy figyeljenek, legyenek alázatosak, kérdezzenek és tanuljanak, amennyit csak tudnak.
Ekkora siker még nem volt a magyar gasztronómiában

Elképesztő eredmény a magyar csapat és a magyar gasztronómia számára, hogy Széll Tamás, Szabó Kevin, Vomberg Frigyes és Szulló Szabina csapata megnyerte a Bocuse d'Or Europe-ot. Mikor kihirdették a norvég második helyet, sokan a dánokat várták a dobogóra. Amikor Jerome Bocuse kimondta, hogy Magyarországé az arany, a hatalmas ováció közepén pár másodpercig csak néztük egymást, hogy ez most tényleg megtörtént-e.

FOTÓ: mno.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.

2024. Augusztus 02. 07:12, péntek | Helyi

Omlásveszély: tényleg a körbekerítés a megoldás?

Győr három ikonikus épületét is körbekerítették „omlásveszély” miatt. Járdát, illetve parkolót zártak el emiatt.

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.