Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2020. Január 28. 15:25, kedd | Helyi sport

Személyi változások az Audi ETO-nál

Személyi változások az Audi ETO-nál

Folyatódnak a 2020/21-es szezon keretére vonatkozó bejelentések a Győri Audi ETO KC csapatánál.

Korábban már biztossá vált, hogy Kari Aalvik Grimsbö a szezon végén befejezi pályafutását, valamint, hogy Laura Glauser és Silje Solberg is érkezik a nyáron, most pedig Amandine Leynaud és Kiss Éva szerződése vált véglegessé.

Az elmúlt években hazánk meghatározó kapusává nőtte ki magát Kiss Éva, a Győri Audi ETO KC és a magyar női válogatott játékosa. A kapus remekül tudott együttműködni az elmúlt években Győrben poszttársaival, ráadásul nagy védésekkel segítette évről évre a csapat eredményességét.

„Éva egy fantasztikus sportember, nagyon sokat tanulhat tőle minden sportoló. A munka iránti alázatával, valamint teljesítményével példaként állítható a jövő generációi számára. Hosszú távú, négy évre szóló kontraktust írt alá, így Éva a következő évtől is az ETO-család tagja marad, de profi pályafutását idén nyáron befejezi. Klubunk mindenben támogatja Kiss Évát, aki a jövő évtől kezdve edzői, kapusedzői iskolába iratkozva a győri utánpótlás munkáját segíti hosszú távon." – nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

„Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, de úgy határoztam, hogy a szezon végével befejezem aktív sportolói pályafutásomat. Sokat gondolkodtam a folytatáson, de úgy érzem, ez a legjobb számomra. Örülök, hogy Győrben maradhatok, a klub számít rám a jövőben is, az utánpótlásban a fiatal kapusokkal fogok foglalkozni. Párhuzamosan elkezdem az edzői licencek megszerzését, korábban a felsőfokú tanulmányom mellett középfokú edzői képesítést is szereztem, hiszen szeretnék hozzájárulni, hogy a magyar kézilabdázás kiemelkedő kapushagyományai a jövőben is biztosítva legyenek. Viszont ebben a szezonban még sok fontos mérkőzés áll előttünk, azon vagyok, hogy mindent megtegyek az ETO sikerességéért, minden mással a szezon után szeretnék foglalkozni." – mondta Kiss Éva.

Amandine Leynaud továbbra is Győrben marad. A világklasszis hálóőr részben új szerepben is bizonyíthat nyártól.

„Laura Glauser és Silje Solberg személyében két új hálóőr érkezik a csapathoz, ami örömteli, ugyanakkor szeretnénk azt is biztosítani, hogy a két új játékos beilleszkedése a lehető legkönnyebben menjen ezen a kulcsposzton. Szerződést hosszabbítottunk Amandine Leynaud-val, így jövőre is három kapussal vágunk neki a szezonnak. Amandine azonban több lesz, mint kapus, hiszen egyben az edzői stáb tagjává is válik kapusedzőként, melyhez a gyakorlata is megvan, hiszen hosszabb ideje a francia junior női kézilabda válogatott kapusedzői feladatait is ellátta" – folytatta dr. Bartha Csaba.

„Örömmel maradok továbbra is Győrben, hiszen itt minden adott a magas szintű és sikeres munkavégzéshez. Örültem, hogy nem csak kapusként, hanem az edzői stáb tagjaként is kivehetem a részem a munkából. Silje és Laura fantasztikus kapusok, öröm lesz velük dolgozni. Természetesen a meccsekről sem akarok lemaradni, de akár csak idén, úgy jövőre is az lesz a legfontosabb a kapusposzton, hogy jó teljesítménnyel segítsük a csapatot, nem pedig az, hogy éppen ki az, aki a védést bemutatja" – zárta gondolatait Amandine Leynaud.

Forrás: origo.hu

Kép: All rights reserved/Molnar Adam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.