Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2024. Augusztus 15. 17:17, csütörtök | Belföld
Forrás: Lounge Comm

Szent István Nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét

Szent István Nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét

A Road Movie Live évről évre a Szent István Nap egyik legnépszerűbb programhelyszíne, amely az idén augusztus 19-én és 20-án is különleges zenei élményt kínál azoknak, akik kilátogatnak a Műegyetem rakparti koncertekre.

A magyar zenei élet kiválóságai, köztük a Bagossy Brothers Company, Curtis, a Honeybeast és Zséda a hazai tájak, városok által inspirált dalaikat adják majd elő.

Egyedülálló zenei élményben lehet részük mindazoknak, akik a 2024-es Szent István Nap rendezvénysorozaton is a Road Movie Live színpad zenei kínálatát választják. Augusztus 19-e és 20-a között, a Műegyetem rakparton immár negyedik alkalommal találkozhatunk a legismertebb magyar zenészekkel, akik koncertrepertoárjukra olyan dalokat is felvettek, amelyekben egy-egy hazai régió, város vagy épület ihlette történetet mesélnek el.

A Road Movie projekt keretében az elmúlt öt évben számos olyan sláger született, amely Magyarország különböző tájait és városait ünnepli, így a közönség hallhatott már a Balaton, Sopron, Debrecen vagy éppen Szentendre által inspirált szerzeményeket.

Idén az új előadóknak köszönhetően újabb települések kerülhetnek fel a Road Movie országtérképére: Szeged képviseletében színpadra lép a Hűvös és a Honeybeast, míg Paszabot a Parno Graszt, Pápát pedig Zséda jeleníti meg a koncertműsorban. De nem maradhatnak el a régebbi, már bizonyított zenekarok sem: a kétnapos, ingyenesen látogatható rendezvényen olyan ismert előadók is szerepelnek, mint a Bagossy Brothers Company, Curtis, a Roma Soul és a Random Trip.

Minden Road Movie-dalhoz készült videóklip és riportfilm is – ezek a zenészek és filmes művészek sajátos látásmódjától válnak igazán hangulatossá és értékessé. A szervezők most ezekből a különleges alkotásokból válogattak, így a Műegyetem rakpartra érkező közönség egy különleges zenei utazásnak lehet részese.

Az ünnepségsorozat részletes programja, valamint az előadókkal és a műsoraikkal kapcsolatos információk elérhetők a folyamatosan frissülő szentistvannap.hu honlapon, valamint a Szent István Nap mobilalkalmazásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:49, csütörtök | Belföld

Az idén is nagyot szól majd a tűzijáték Magyarország születésnapján (videó)

Monumentális látványban lehet részük mindazoknak, akik a budapesti tűzijátékkal koronázzák meg a Szent István-napot.

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -