Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2016. Augusztus 19. 10:06, péntek | Helyi
Forrás: InfoMosonmagyaróvár

Szent István Napok 2016 - Ma este OMEGA nagykoncert

Szent István Napok 2016 - Ma este OMEGA nagykoncert

Az Omega-életmű koronájának tekinthető Testamentum c. lemez megjelenése előtti koncert - örökzöldekkel és új számokkal

Az Omega együttest több mint 50 éve világszinten is egyedülálló folyamatos értékteremtés jellemzi, amely méltán arat a mai napig nemzetközi elismerést és megbecsülést. Látványos koncertjeik meghatározó élményt jelentenek több generáció számára.

Az elmúlt évek Omega koncertsorozatain megismerhette a közönség az Omega Szimfónia és az Omega Rapszódia produkciókat, amelyek a klasszikussá nemesedett Omega dallamok szimfonikus feldolgozásai. Az Omega Oratóriummal trilógiává bővült a nagyszabású zenei vállalkozás, amelyet többnyire templomokban mutattak be itthon és külföldön, Berlintől Moszkváig, Marosvásárhelytől Kassáig. Különleges időszakban vagyunk, az életmű koronának tekinthető Testamentum lemez megjelenése előtt. A 2016-os Omega koncertek nagyon erős programot ígérnek, amelybe fokozatosan beépülnek új számok is. A nyári időszakban pihenésképpen és a közönség kérésére a szabadtéri rendezvényeken visszatérnek a megszokott rock koncertekhez. Ezt láthatjuk majd itt, Mosonmagyaróváron is.

További programok - 2016. 08.19.

A HELYSÉG KALAPÁCSA

A MárkusZínház előadása a Fehér Ló Közösségi Ház pincéjében

Időpont: 17:30

9 báb, néhány kellék, 3 szék és két színész.

Vérbő komédiás játék sok improvizációval és komikummal.

Nagy közös játék, amelyben a néző észrevétlenül lesz részese az előadásnak: lehet tartópillér egy templomtoronyban, kelléktartó, kilincsfelelős, vendég a csapszékben, akit éppen borral kínálnak.

Még egy szerelmi vallomás főszereplőjévé is előléphet, ha túl jut a kocsmai verekedésen.

És hogy senki ne menjen haza üres kézzel, az előadás végén „suvenir-ajándékok” megszerzésére is lehetősége van a nézőknek.

70 ÉVES A FORINT

Az Éremgyűjtők Mosonmagyaróvári Egyesületének kiállítása.

Időpont: 18:30
Helyszín: Fehér Ló Közösségi Ház

A kiállítást Dr. Nagy István államtitkár, országgyűlési képviselő nyitja meg.

BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA – MALEK ANDREA

Broadway Songbook - Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra legújabb közös műsora

Időpont: 18:30

Helyszín: Kisszínpad

A Budapest Jazz Orchestra Magyarország legnépszerűbb bigbandje. Évek óta világszínvonalon mutatja be a korabeli swing zenét, illetve a jazz szinte minden válfaját. A zenekar minden tagja végzett jazz zenész, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusban képesek legyenek zenélni. 2015-ben a Jazzma.hu közös szavazásán a közönség az év bigbandjének választotta a zenekart. Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra igazán nagy áttörést jelentett a hazai jazz-élet számára, hiszen létrejött Magyarország első, professzionális bigbandje, mely hangzásával a ’20-as évek Amerikáját idézte. A zenekar dinamikus fejlődése során a műfaj jelentős zenei állomásait végigjárva mára a kortárs zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát. A BJO kiváló munkásságának ékes bizonyítéka az elmúlt 18 év, amely idő alatt számos koncert, hazai-és nemzetközi elismerés, illetve megszámlálhatatlan külföldi előadó színesítette a zenekar palettáját.

A Szent István Napokon Malek Andreával lépnek színpadra. Malek Andrea többszörös Artisjus- és EMeRTon-díjas színésznő, énekesnő. A sokoldalúságáról híres művésznő számtalan koncerten dolgozott együtt a Budapest Jazz Orchestrával. Műsorát a világhírű, energikus latin bigband szerzemények, valamint a zenekar által átdolgozott, ismert magyar dalok alkották.

Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra legújabb közös műsora a Broadway Songbook, ahol Andrea előadásában megszólalnak a leghíresebb Broadway-Musical melódiák olyan előadók repertoárjából, mit Liza Minnelli, Natalie Cole és Ba

További programok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 09:15, szerda | Helyi

Elhunyt Dunaszentpál polgármestere

Váratlan és fiatalon elhunyt Csontos Attila dunaszentpáli polgármester.

2024. Július 31. 08:11, szerda | Helyi

Mozgalmas a nyári időszak is a Generációk Házában

Programok széles tárháza várja a kikapcsolódni, beszélgetni, alkotni vágyókat Győrben, a Generációk Művelődési Házában.

2024. Július 31. 07:10, szerda | Helyi

Búcsújáró zsákfalu kapott új bekötőutat

Átadták a Komárom-Esztergom vármegyei búcsújáró hely, Csatka bekötő útját.

2024. Július 30. 09:14, kedd | Helyi

A harmadik legjobb magyar intézmény lett a Széchenyi István Egyetem az Európai Egyetemi Játékokon

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Debrecenben és Miskolcon megrendezett Európai Egyetemi Játékokon.