Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2013. Június 25. 08:25, kedd | Belföld
Forrás: gyor.hu

Szent László Napok Győrben

Szent László Napok Győrben

Szent László királyunkra ünnepi díszközgyűléssel és körmenettel emlékezünk, a Szent László Napok pedig a lovagkorba repítenek vissza bennünket.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester elmondta, 1989 óta újra hagyomány városunkban, hogy Szent László hermáját a polgárok körmenetben hordozzák a város utcáin, tisztelegve ezzel nagy királyunk emléke előtt. A hagyományokhoz híven az idén június 27-én az önkormányzat ünnepi díszközgyűlésen emlékezik Szent Lászlóra, Borkai Zsolt polgármester itt adja át a Szent László díjakat azon kitüntetett személyeknek, akik a város jó hírnevét, fejlődését szolgálták tetteikkel, munkásságukkal. A díszközgyűlést délután fél öttől tartják a Richter teremben, ezután a Káptalandombon található Szent László szobor megkoszorúzása következik. A 18:00 órakor a Bazilikában kezdődő püspöki szentmisét a hagyományos körmenet követi, a Győri Filharmonikus Zenekar ünnepi hangversenyt ad az este folyamán.

Cikk folytatása..

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.

2024. Június 11. 15:15, kedd | Belföld

OVF: folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a gátak állapotát

Folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a nap 24 órájában a gátak állapotát - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden, nem sokkal dél után az MTI-vel.