Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 15. 10:36, péntek | PR
Forrás: (x)

Szenzációs nevek indulnak a 2024-es Australian Openen

Szenzációs nevek indulnak a 2024-es Australian Openen

Közeleg a karácsony, a teniszvilágban ez egyetlen dolgot jelent: mindenki a januári évnyitó Grand Slam-tornára, az Australian Openre készül.

Már nyilvánosságra hozták az indulók listáját, akik között természetesen szenzációs nevek szerepelnek. Köztük van két magyar is.

Djokovics és Szabalenka a címvédő

Megjelent a 2024-es Australian Open egyéni nevezési listája, így már tudni lehet, melyik teniszezők kezdenek biztosan a főtáblákon férfi és női egyéniben. A listák élén semmi meglepetés nincs: a világelső szerb Novak Djokovics és lengyel Iga Swiatek egyaránt nekiáll a kéthetes tornának, természetesen azzal a céllal, hogy a legvégén ők emelhessék fel a győztesnek járó serleget Melbourne-ben. Djokovics számára ez címvédést jelentene, illetve azt, hogy tizenegyedik alkalommal végez az élen – az eddigi tízzel is vezeti az összetett rangsort. Elképesztő még leírni is: az első trófeáját 2008-ban nyerte a Melbourne Parkban. A nőknél a fehérorosz Arina Szabalenka nyert tavaly, így ugyancsak címvédésre hajt, ráadásul a világranglista második helyéről vág neki a versengésnek, azaz a lehetőségekhez képest jó sorsolásban bízhat. Hogy mire megy, azt az élő tenisz eredmények követésével az Eredmenyek.com oldalon lehet majd figyelni január 14. és 28. között. Két magyar is biztosan lesz a főtáblán: a férfiaknál Fucsovics Márton az 59., míg Marozsán Fábián a 64. helyre rangsorolva várja a sorsolást.

Mire lesz képes Nadal?

A címvédők és a világranglisták vezetői mellett természetesen további szupersztárok is ott lesznek a tornán. Ki kell emelni Rafael Nadalt, aki a minden idők legeredményesebb férfi teniszezői között Djokovics mögött második az örökrangsorban. A spanyol klasszis csípőműtétje után tér vissza a pályára – 2023-ban kihagyta szinte az egész szezont, így a világranglista 663. helyéig csúszott vissza. Ettől még persze indulhat, hisz védett helye van a sérülése miatt. Azt nyilatkozta, ez a helyzet szokatlan számára, és bár korábban mindig a maximumra törekedett, most időt kell adnia magának a visszatérési folyamatra. Meglepő lenne, ha eljutna a legjobb négy közé, de mivel 22-szer már nyert Grand Slam-tornát, ebből kétszer Melbourne-ben is diadalmaskodni tudott, minden kitelik tőle.

Édesanyák újra akcióban

Szintén visszatér Oszaka Naomi, a haiti származású, négyszeres Grand Slam-győztes, egykori világelső japán teniszező, aki 2022 szeptembere óta nem játszott hivatalos mérkőzést – akkor a tokiói Pan Pacific Openen lépett vissza sérülés miatt. Később bejelentette, hogy babát vár, júliusban született meg a kislánya. Oszaka 2019-ben és 2021-ben bajnok volt az Australian Openen, meglátjuk, a hosszabb kihagyás után mire lesz képes. A német Angelique Kerber is nyert már GS-tornát, szám szerint hármat, ebből az első a 2016-os Australian Open volt. Ugyanebben az évben a US Openen is diadalmaskodott, majd 2018-ban Wimbledonban győzött, ám az utóbbi öt évben nem szaporodtak a sikerei. A 35 éves teniszező a 2022-es wimbledoni torna óta nem játszott, és akárcsak az említett japán riválisa, ő is édesanyává vált, ugyancsak kislánynak adott életet. Úgy fogalmazott, a visszatérés lesz pályafutása legnagyobb kihívása, de ez ösztönzi a felkészülés során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből