Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2016. Április 25. 11:30, hétfő | Életmód

SZÉP-kártya: Megszűnik vagy csak átalakul? Milyen következményekkel számolhatunk?

SZÉP-kártya: Megszűnik vagy csak átalakul? Milyen következményekkel számolhatunk?

Egy sajtóközlemény szerint a SZÉP-kártya megszűnésével vészesen lecsökkenne a családi nyaralások száma Magyarországon. Utánajártunk, tényleg így lehet-e?

Az állítás a Szállás.hu felméréséből következtethető, mely szerint a 'SZÉP-kártya-tulajdonosok fele nem költene utazásra, ha készpénzben kapná meg az összeget.'

Már pedig az EU Bírósága már meghozta döntését:

az Európai Unió szerint a magyar cafeteria-rendszer jogsértő, ezértaMagyar Kormánynak módosítania kell a SZÉP-kártya rendszerét.

Ezzel az érintettek közel két harmada nem ért egyet.Ráadásul a tavaly SZÉP-kártyával szállást foglalók közül minden harmadik magyar gondolja úgy, hogy több mint felére csökkentené az utazási kiadásait, ha ezentúl készpénzben kapná meg a SZÉP-kártya összegét. - derült ki a felmérésből.

„Az elmúlt évek foglalási statisztikái azt igazolják, hogy a SZÉP-kártya a belföldi turizmus egyik fontos mozgatórugója, megszűnésével az eddig SZÉP-kárytával fizetők foglalásainak kb. 60 százaléka eltűnhet” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. -Sőt, ami még rosszabb, hogy várhatóan első körben a vendégéjszakák száma is elkezdhet majd csökkenni, így kevesebbszer és még rövidebb pihenésre szánt időhöz jutnak majd a magyarok”

Mire költenék az emberek ezután ezt az összeget?

Erre is válaszoltak a megkérdezettek.A kártyatulajdonosok 40 százaléka utazás mellett inkább mindennapi étkezésre költene még többet a „felszabaduló” pénzösszegből, 22 százalék pedig ruhákat venne belőle.

A kutatás háttere:

A sajtóközleményben szereplő információk a Szallas.hu 2016. április 6-20. között történő online felmérés adatain alapulnak, melyben 1401 – 18-75 év közötti – internetező vett részt. A kutatás adatai nem reprezentatívak a hazai lakosságra nézve, de az utazók körében végzett felmérés a főbb tendenciák felvázolására alkalmas.

SAKKOM Interaktív

online marketing + pr ügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.