Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Szeptember 07. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szeptember 20-án lesz az egyetemi sport nemzetközi napja

Szeptember 20-án lesz az egyetemi sport nemzetközi napja

Szeptember 20-án, az egyetemi sport nemzetközi napján mintegy 50 ezer hallgató részvételével tartja meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a legnagyobb rendezvényét.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint az esemény központi helyszíne az Orczy-park lesz, ahol a magyar hallgatók a világ több mint 100 millió egyetemistájához csatlakoznak.

Az egyetemi sport nemzetközi napjának célja a többi közt, hogy világszerte ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. A MEFS és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kezdeményezésére minden magyar felsőoktatási intézmény csatlakozott a rendezvényhez, így mindenhol egyetemi sportnapot tartanak majd.

A központi rendezvény házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz, ahol a sportnap keretében megrendezik a Budapesti Egyetemi Sportfesztivált is.

Címkék: egyetem, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.