Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Augusztus 29. 14:34, péntek | Életmód

Szerelmet kíván a legtöbb magyar fiatal

Szerelmet kíván a legtöbb magyar fiatal

Hírnév, karrier, luxus ábrándok? - mindez eltörpül a magyar fiatalság számára, ha álmokról van szó. Legtöbben ugyanis az igaz szerelem után vágyakoznak, derült ki a The Famous Grouse kívánságballonjaira írt üzenetekből Zamárdiban.

Az idei Strand Fesztivál rengeteg izgalmas programot és fellépőt tartogatott a résztvevők számára. A rendezvény harmadik napján a The Famous Grouse whisky jóvoltából pedig ezer darab lufit is égnek eresztethettek a fesztiválozók. Az idén augusztusban 118. születésnapját ünneplő skót ital a „Be part of something Famous” szlogenre építve arra volt kíváncsi, miről lenne híres, mit kíván a legtöbb magyar.

A papírokra felírt üzenetek alapján kiderült, hogy a legtöbb fiatal űrhajós ábrándok helyett, inkább a szerelemben teljesedne ki, ugyanis a résztvevők 26%-a gyengéd érzelmeket, házasságkötésről szóló terveket, vagy egyszerűen párja nevét írta a lapra. Ehhez szorosan kapcsolódva, a második helyet a világ legboldogabb embere cím birtokolja, 17%-os aránnyal. A fiatalok 11%-a legbulizósabbként híresülne el, vagy az örökké tartó nyár varázsszerét találná fel. Természetesen voltak, akik a világbéke élharcosaiként vésnék nevüket a köztudatba, bár ezt csak a lufit eregetők 3%-a vetette papírra, holtversenyben a gyógyítás mestereivel. Akadtak páran, akik világutazóként, vagy éppen alkoholizálásukról szereznének hírnevet. Sokan azonban csak idézeteket engedtek útnak, amelyek sikereket hozhatnak számukra.

A lufit eregető tömegben felbukkant pár ismert arc is: Weisz Fanni modell, Fehér Balázs énekes és Száraz Dénes, színész, akik eddigi népszerűségük ellenére sem szűkölködtek további célokban. Balázs filmes célok mellett a nyugalmat birtokolná, míg Dénes továbbra is színészként szeretne újabb sikereket elérni, Fanni pedig állatvédőként is szeretne valami maradandót alkotni a jövőben.

Ki tudja, talán éppen a távolodó ballonok hozzák el a hírnevet egy-egy fesztiválozónak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.