Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Augusztus 11. 08:25, szombat | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Szerenád a menyasszonynak- bemelegítés a nagy napra

Szerenád a menyasszonynak- bemelegítés a nagy napra

A belváros utcáit ma ellepték a 17. századi rizsporos parókás emberek és abroncsos- fűzős korhű ruhákat felvonultató hölgyek. Elindult hát a bemelegítés a nagy ceremóniára, amelyet holnap tartanak meg a Rába- parti Víziszínpadon.

Megnyitott a barokk kézműves vásár is; a Széchenyi teret és a Baross utat is ellepték az árusok amelyek színes áruikkal ejtették ámulatba a látogatókat. Hódítanak a kézműves szappanok, gyógynövényes készítmények, de a kézzel készített fa és tűzzománc ékszerek és kerámiák is nagyon népszerűek a vendégek között. A bódék között portálunk talált néhány egyedülálló portékákat kínáló árust is. Próbára tették az ízlelő és szagló szerveinket a különböző különleges szappanokkal és az úgynevezett gyógynövényes pasztákkal. Itt a vásárlók meg is kóstolhatják a különleges készítményeket, amelyek nagyon jó hatással vannak az egészségre, medvehagyma, cickafarkfű és ambrózia szirup is van a kínálatban.

Az információs pultnál beszerezhetjük a rendezők első kiadványát, amelyre egy korabeli receptkönyvként is tekinthetünk hiszen bepillantást nyerhetünk a művészetek és a barokk hétköznapok világába és olvashatunk néhány különleges kulináris receptet a nagy mesterektől.

A péntek estét a Ba-Rock koncerttel koronázták meg ahol barokk és kortárs művek jelennek meg újszerű hangszerelésben. A Raab zenekar és Kovács Fery szólógitárja csatlakozik a produkcióhoz, amely évről évre egyre nagyobb sikert arat a rendezvényen.


Halmos Tibor és párja Héderváry Katalin ma kimondottan erre a koncertre voltak kíváncsiak, de a rendezvény többi programja iránt is érdeklődnek.
- Győrben ez a nyár leghíresebb és legnagyobb fesztiválja országszerte híre megy ennek az eseménynek, mi is messziről utaztunk ide a rokonokhoz a fesztivál idejére. – meséli Katalin
- A holnapi esküvőre is nagyon kíváncsiak vagyunk, mi is jövőre tervezzük az esküvőt, de csak egy kis családi hangulatú, meghitt ünnepséget szeretnénk. Azonban ennek is megvan a varázsa, és elég különleges , emlékezetes élmény maradhat ez az esküvő az ifjú párnak.


A szombati nap lesz a legfontosabb, hiszen a sok érdekes program mellett ezen a napon fogad hűséget egymásnak Miholics Adrienn és Mersich Gergely. A ceremóniát korabeli írásos források alapján rendezik meg, először 1993-ban került megrendezésre, azóta minden évben egy igazi pár mondja ki a boldogító Igent.Ezek után megtekinthetik Moliére: A mizantróp című zenés színművét amelyet két részletben adnak elő.

A vasárnap a koncertek és táncházak előadásaival telik majd, és különleges programnak ígérkezik a Frizurette Fodrászverseny is, amelyre szintén érdemes lesz majd ellátogatni.

Az ilyen fesztiválokon mindig érdemes különösen ügyelni értékeinkre, hiszen az ördög sosem alszik.

- Kérjük a látogatókat, fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak!
- Semmiképpen ne tartsanak semmit a farzsebükben, mert innen a legkönnyebb ellopni az értékeket.
-A zakó, blézer, és a kabát zsebében ne legyen semmilyen érték ha levesszük, mert ettől a pillanattól kezdve nem tudjuk megóvni, amit a zsebébe hagyunk.
- Ne tegyék le a táskát a földre maguk mellé, főleg ha egyedül vagyunk.
- Soha ne hagyjuk táskánkat, kabátunkat őrizetlenül!

Fotó: Nagy Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.