Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 25. 17:09, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Szerencsejátékot űzött a munkahelyén, vádat emeltek ellene

Szerencsejátékot űzött a munkahelyén, vádat emeltek ellene

A hűtlen kezelés vétsége miatt indult ügyben az ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki munkahelyén, munkaköri kötelezettségét megszegve szerencsejátékot játszott, ezzel több százezres kárt okozott.

Az elkövető egy vértesszőlősi üzletben értékesítőként dolgozott. A férfi feladatai közé tartozott a vásárlók kiszolgálása, a sorsjegyek érékesítése és a szerencsejáték folytatására szolgáló terminál helyes üzemeltetése, valamint az üzlethelyiség kasszájának kezelése, a bevételekkel és kiadásokkal történő elszámolás. A férfi saját értékesítőhelyén a munkaidejében nem folytathatott szerencsejátékot – közölte az ügyészség közleményében.

Az elkövető munkaköri kötelezettségét megszegte, 2020. június 6-án összesen 12 alkalommal, összesen 490 ezer forint értékben játszott szerencsejátékot az általa üzemeltett online terminálon. A férfi a játékok ellenértékét nem fizette meg, azt nem tette be a kasszába. A feladott szelvények közül 1 nyertes szelvény volt, a nyeremény összege 142 500 forint volt, ezt a férfi nem vette ki a kasszából.

A vállalkozó által üzemeltetett üzletben a szerencsejáték folytatásából származó bevétel a vállalkozóval szerződött gazdasági társaság tulajdona, a vállalkozó az értékesítés alapján jutalékra jogosult. Ennek alapján az elkövető összesen 347 500 forint kárt okozott a sértettnek.

Ezt a vállalkozó térítette meg a gazdasági társaságnak. Ebből az összegből az elkövető 80 ezer forintot a munkáltatójának megfizetett – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést és 267 ezer forint összegű vagyonelkobzást szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.