Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2022. Június 13. 07:04, hétfő | Helyi

Szereted a táncot? Akkor ez a te heted lesz!

Szereted a táncot? Akkor ez a te heted lesz!

Egyszerre három táncos rendezvénynek ad otthont Győr, ahol június 13. és 19. között rendezik meg a 17. Magyar Táncfesztivált, a 7. Gyermek Tánfesztivált, illetve az első Győri Balett Mini Fesztivált.

A hétnapos eseményen a hagyományos népi kultúra mellett fontos szerep jut a hagyományos, illetve a modern, kísérletező előadásoknak, a szakma képviselőit egy konferencia is várja, Markó Ivánra pedig egy kiállítással emlékeznek a szervezők – közölte Kiss János a fesztivál igazgatója az MTI-vel.

A programsorozatot a Győri Balett One Way To Heaven című darabja nyitja meg a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán, az épület előtti II. János Pál pápa téren pedig a Pannonia Allstars Ska Orchestra gondoskodik a jó hangulatról.

Számtalan meglepetést, különleges produkciót tartogat a további hat nap is. Fellép a Háromszék Táncegyüttes, a Frenák Pál Társulat, a Budapest Táncszínház, a Bozsik Yvette Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Feledi Projekt, a Székesfehérvári Balett Színház, az Inversedance Fodor Zoltán Társulat, a Duda Éva Társulat, a Magyar Állami Népi Együttes, a Gangaray Dance Company, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Magyar Nemzeti Balett, valamint a Recirquel.

Néptáncdélutánt is tartanak, amelyen a Rába Táncegyüttes, a Regös Táncműhely és a Lippenő Táncegyüttes közreműködésével. Bemutatkoznak majd a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium növendékei, valamint a győri Grácia tánciskola hallgatói.

A Győri Balett Mini Fesztivál programjában a társulat nagysikerű gyermekelőadásai, minibalett és WobbelYoga-oktatás, gyermekkoncertek, ifjúsági és kísérletező darabok kaptak helyet. A Győri Nemzeti Színház csillárszintjén pedig június 13-án nyílik meg a 12 év – 12 kép című kiállítás Markó Iván emlékére, a Múzeumházban pedig a Hogyan érkezett a balett Magyarországra? című tárlat várja az érdeklődőket.

A részletes programról ITT lehet tájékozódni.

Címkék: Győri Balett

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 09:15, csütörtök | Helyi

Október a látás hónapja

Októberben ingyenes látásvizsgálattal várják a látás hónapjához csatlakozott optikai szaküzletekben az érdeklődőket idén is.

2022. Október 06. 08:15, csütörtök | Helyi

Most mi segíthetünk a tűzoltóknak!

Elérhető a katasztrófavédelem legújabb, sorrendben huszonnyolcadik tűzvédelmi tesztje.

2022. Október 06. 07:16, csütörtök | Helyi

Hamis cipőket szállított, lebukott

A másfél millió forintot érő árut a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy teherautóban találták az M1-es autópálya győri szakaszán.

2022. Október 05. 10:14, szerda | Helyi

Télen sem marad virág nélkül a város

integy 85 ezer darab növényt ültetnek el a következő napokban Győrben a Győr-Szol munkatársai, megkezdődött ugyanis az őszi-téli virágok ültetése a városban.