Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 13. 07:04, hétfő | Helyi

Szereted a táncot? Akkor ez a te heted lesz!

Szereted a táncot? Akkor ez a te heted lesz!

Egyszerre három táncos rendezvénynek ad otthont Győr, ahol június 13. és 19. között rendezik meg a 17. Magyar Táncfesztivált, a 7. Gyermek Tánfesztivált, illetve az első Győri Balett Mini Fesztivált.

A hétnapos eseményen a hagyományos népi kultúra mellett fontos szerep jut a hagyományos, illetve a modern, kísérletező előadásoknak, a szakma képviselőit egy konferencia is várja, Markó Ivánra pedig egy kiállítással emlékeznek a szervezők – közölte Kiss János a fesztivál igazgatója az MTI-vel.

A programsorozatot a Győri Balett One Way To Heaven című darabja nyitja meg a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán, az épület előtti II. János Pál pápa téren pedig a Pannonia Allstars Ska Orchestra gondoskodik a jó hangulatról.

Számtalan meglepetést, különleges produkciót tartogat a további hat nap is. Fellép a Háromszék Táncegyüttes, a Frenák Pál Társulat, a Budapest Táncszínház, a Bozsik Yvette Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Feledi Projekt, a Székesfehérvári Balett Színház, az Inversedance Fodor Zoltán Társulat, a Duda Éva Társulat, a Magyar Állami Népi Együttes, a Gangaray Dance Company, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Magyar Nemzeti Balett, valamint a Recirquel.

Néptáncdélutánt is tartanak, amelyen a Rába Táncegyüttes, a Regös Táncműhely és a Lippenő Táncegyüttes közreműködésével. Bemutatkoznak majd a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium növendékei, valamint a győri Grácia tánciskola hallgatói.

A Győri Balett Mini Fesztivál programjában a társulat nagysikerű gyermekelőadásai, minibalett és WobbelYoga-oktatás, gyermekkoncertek, ifjúsági és kísérletező darabok kaptak helyet. A Győri Nemzeti Színház csillárszintjén pedig június 13-án nyílik meg a 12 év – 12 kép című kiállítás Markó Iván emlékére, a Múzeumházban pedig a Hogyan érkezett a balett Magyarországra? című tárlat várja az érdeklődőket.

A részletes programról ITT lehet tájékozódni.

Címkék: Győri Balett

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.