Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Február 12. 07:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Revita TV

Szeretjük a hazait, szeretjük a helyit

Szeretjük a hazait, szeretjük a helyit

Ez derült ki a még novemberben útjára indított Keresd a helyit! kampányból, amely egy reprezentatív felméréssel zárta kutatásait.

A VAN Alapítvány által életre hívott akció alapján arra is fény derült, hogy a fogyasztóknak van igényük a helyi portékákra, csak sok esetben nem tudják, hol és hogyan juthatnak hozzá. A program ebben is segített, például úgy, hogy egy termelői adatbázist hoztak létre az interneten.

A városban élőknek szükségük van a közelben termett portékákra, ez derült ki a VAN Alapítvány felméréséből is, amelyet a Keresd a helyit! kampány részeként, reprezentatív kutatás alapján dolgoztak ki. A helyi árukhoz elsősorban minőségi és bizalmi asszociációkat társítanak a fogyasztók, de a munkahelymegőrző és gazdaságélénkítő szerepét is kulcsfontosságúnak tartják. A 900 fő részvételével, három dunántúli régióban lezajlott akció során a válaszadók 86%-a vallotta, hogy igenis vásárol ilyen terméket.

A program keretében az alapítvány létrehozott egy nyílvános termelői adatbázist is, amely 2800 termelő elérhetőségét tartalmazza a www.keresdahelyitkampany.hu oldalon. Csak a nyugat-dunántúli régióból már 635 regisztrált vállalkozója van a honlapnak. Azok a kereskedők pedig, akik beléptek a rendszerbe ingyenes, környezetbarát, a már megismert logóval ellátott csomagolóanyaggal gazdagodtak. Az alapítvány összesen 1,8 millió ilyen papírt juttat el partnereihez az elkövetkező napokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?