Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Július 11. 07:56, csütörtök | Belföld

Szétdurrant egy Boeing 737-es repülőgép két futóműve, kényszerleszállás Ferihegyen

Szétdurrant egy Boeing 737-es repülőgép két futóműve, kényszerleszállás Ferihegyen

Már a felszállás közben darabokra eshetett a Budapestről Hurghadába induló Boeing 737-400-as gép két futóművének abroncsa - írja az airportal.hu.

A gép egy órányi repülés után fordult vissza, majd landolt ismét Budapesten. Az utasok közül senki nem sérült meg, mentesítő járattal utazahatnak hajnalban Hurghadába.

Visszafordult a cseh Smartwings (Travel Service) 7O 5298 számú Budapest – Hurghada járatát teljesítő repülőgép a Liszt Ferenc Repülőtérre ( korábban Ferihegy) csütörtökön hajnalban, a leszállást követően felfedezték, hogy az egyik főfutómű mindkét gumiabroncsa kidurrant - tette közzé az oldal.

A repülőgép szerdáról csütörtökre virradó éjjel, éjfél körül szállt fel Budapestről, majd körülbelül egy órás repült időt követően, a bulgáriai Plovdiv térségében a személyzet a visszafordulás mellett döntött.

Miután a repülőgép landolt, a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói vették körül a gépet. A repülőgép még fél órával a leszállást követően, hajnali három órakor sem tudta elhagyni a futópályát.

Az airportal.hu információi szerint a repülőgép egyik főfutóművén mindkét gumiabroncs szétdurrant. A Boeing 737-400-as egyik gumiabroncsa már a budapesti repülőtérről végrehajtott felszálláskor defektet kaphatott, mert a futópályán gumiabroncs darabokat és fémdarabokat találtak.

A portálnak Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője azt mondta, hogy személyi sérülés nem történt, az utasok a futópályán, utaslépcsőkön hagyták el a repülőgépet, mindenki jól van, senki nem kért orvosi ellátást. A cseh Smartwings légitársaság egy másik, mentesítő repülőgépet küld értük és azzal utazhatnak majd Hurghadába, a legfrissebb információk szerint a mentesítő járat 4 óra 40 perckor indult el.

Forrás: origo.hu

Kép: Korábbi fotó- LHBPairside/Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.