Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2010. Július 15. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Szétesőben az Újpest hoki- és pólócsapata

Szétesőben az Újpest hoki- és pólócsapata

Az idén 125 éves Újpest egyelőre nem ünnepségsorozattal tölti jubileumát: a jégkorong- és a vízilabda-szakosztály is a szakadék szélén táncol. Mindkét helyről sorra igazolnak el a piacképes játékosok, jönni viszont nem jön senki...

A vízilabdázók edző nélkül, és alig félcsapatnyi felnőtt játékossal várják a szezont, és minden bizonnyal a szebb időket. Sági Gábor szakosztályvezető szerint hamarosan lesz trénere az együttesnek, és a még kitartó játékosokkal is tárgyalnak. De nem kellett volna ennek mindenképpen így lennie. Tavasszal röppentek fel először a hírek azzal kapcsolatban, hogy a nehéz helyzetbe kerülő Újpestnek segítséget nyújtanának korábbi klasszis pólósai, Benedek Tibor, Dala Tamás és Vincze Balázs. A kiválóságok sokáig egyeztettek a klubbal, jelen állás szerint azonban nem vállalnak szerepet a lila-fehéreknél.

„Folyamatosan folytak a tárgyalások, úgy nézett ki, meg is tudunk egyezni, végül pici dolgokon múlott, hogy semmi sem lett újpesti szerepvállalásunkból - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Benedek Tibor, aki elmondta, nemcsak a szakmai részt segítő három pólós állt volna a klub mögé, hanem olyan személyek is, akiknek a szponzoráció, a pénzszerzés a feladatuk. - Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult."

A háromszoros olimpiai bajnok, nyártól a válogatott másodedzőjeként is dolgozó Benedek Tibor hozzátette, mivel három hete hírét sem hallották az újpesti vezetőknek, így azt valószínűsítik, hogy a közös munkából nem lesz már semmi. Amikor a megegyezés elmaradásának okairól kérdeztük, elmondta, felesleges lenne ebbe belemenni, ráadásul üzengetni sem szeretne a sajtón keresztül, és nincs értelme arról vitázni, ki a hibás.

„Nagyon nagy felelősséget vettem volna a hátamra teljesen ingyen azért, hogy az UTE-nak jobb legyen. Személy szerint nekem nem annyira probléma, inkább a játékosoknak, a szurkolóknak és magának az Újpestnek csalódás, hogy épp ott nem tudtam megoldást találni. Én is tanulok ebből, lehet, hogy a kölcsönös munkának még nincs vége. Az Újpest azért fontosabb számomra annál, hogy a vergődését nézzem, egy bizonyos szinten túl azonban nem lehet erőltetni a dolgokat. Más oldalról közelíti meg a két oldal a kérdést, mindenki az érdekeire vigyáz, amelyek nem futnak össze."

A jégkorongozók még az előző szezonban is bajnoki döntőt játszhattak, és az akkor már EBEL-ben edződő Alba Volán ellen is becsülettel helytálltak, sőt, egy mérkőzést meg is csíptek a fináléban. Akkor úgy nyilatkoztak: arra építkezve előrébb tudnak lépni. Nos, egy év telt el azóta, és nemhogy a fejlődés nem látszik, a csapat körvonalai sem, és a kívülről is siralmas helyzetet informátorunk még rosszabbnak festette le: elmondása szerint nincsen se pénz, se játékos, se elképzelés.

Tavasszal átalakult a szakosztály-vezetőség is, az eddigi főtámogató Bőle Dezső más elfoglaltságai miatt a háttérbe vonult, az általa adott apanázs információink szerint az eddigi 75-80 millió forintról 25-30-ra csökkent. A legnagyobb csapás azonban a jégpálya még mindig rendezetlen helyzete. Az Újpest folyamatosan küzd az állammal a tulajdonosi és üzemeltetési jogok és kötelességek rengetegében, azaz mások és saját hibája miatt sem tudja kihasználni, hogy van korszerű „saját" csarnoka. Ancsin János vezetésével ezenközben tisztességből végzi a száraz edzéseket az ifikből és néhány megmaradt játékosból álló keret, de hogy milyen Újpest lép majd jégre ősztől, ha jégre lép egyáltalán, az talány.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.